Volli Rosin 95

Avaldatud 14.3.2023, autor Helis Rosin

11. märtsi jumalateenistusel kõlas Põltsamaa adventkoguduses tavapärasest rohkem muusikat, sest tähistati Eesti adventkoguduste üritustel tihti lauljana üles astunud Volli Rosina 95. sünnipäeva.

13. märtsil 95. sünnipäeva tähistav Volli oli seekord kuulaja rollis. Lisaks tavapärastele lastelauludele kõlas muusika Volli lastelaste ja koguduseliikmetest moodustatud koosseisude esituses. Volli lapselaps Maarit Liidemaa tõdes, et koos vennaga esitatud duetti „Mu ülim soov“ on nende vanaisa Eesti eri paigus palju laulnud.

Jutlust alustas Rein Kalmus küsimusega: „Kuidas see küll on nõnda juhtunud, et Põltsamaa kingib meile nii erilisi sünnipäevi? Tädi Olvil täitub tänavu sügisel juba 102, Volli saab 95. Meie ühiskonnas on see ütlemata kõrge iga, eriti just meeste hulgas.“

„Mul on ütlemata suur rõõm, et Jumal on sulle need pikad aastad kinkinud. Sa oled olnud lahutamatu osa Eesti adventkirikust,“ tõdes Rein. „Me oleme läbi aegade olnud Eesti adventkogukonnas väga muusikalembesed inimesed. Muusikal on lahutamatu osa meie jumalateenistustel ja meie Jumala teenimisel. Issand õnnistas sind erilise lauluhäälega ja häälematerjaliga, mida on tunnistanud ja tunnustanud lisaks lihtsate koguduseinimeste ka haritud professionaalid selle maailma muusikaringkondades.“

Põltsamaa kogudusevanem Juss Maurer andis koguduse nimel üle lillekimbu ja kaardi, millele oli kirjutatud Psalm 118:14: „Issand on mu tugevus ja mu kiituslaul, ja tema oli mulle päästjaks.“ „See kiidulaul, mida sa oled Jumalale laulnud ja mida Jumal meilt igalt ühelt ootab, võibki olla üks sinu pikaealisuse saladus,“ tõdes Juss.

Pärast jumalateenistust olid kõik kohalviibijad kutsutud teisele korrusele sünnipäevalauda. Ühine hingamispäev jätkus kirikusaalis, kus Ardo Rosin andis ülevaate oma vanaisa elust ja tegemistest. Samuti vaadati videoid Volli aastatetagustest esinemistest Põltsamaal, kuulati tema laule CD-plaatidelt ja vaadati fotosid.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat