Austraalia raadiojaam on viimase pooleteise aastaga hüppeliselt kasvanud

Avaldatud 7.2.2023, allikas Adventist Review

Kui Faith FM raadiojaama juht Michael Engelbrecht 2008. aasta juulis oma roostetanud kuuri katusele ronis, et sinna raadioantenn paigaldada, ei osanud ta aimata, millist mõju avaldab üks raadiokanal.

Koos Paul Holtoniga, kes nüüd töötab Faith FMi infrastruktuuri toetajana, ja mitme teise koguduseliikmega Austraalias pingutasid nad trossid üles ja paigaldasid raadiomasti. Koguduseliikmed palvetasid raadiojaama pärast, uskudes, et Jumal võib mitmekordistada nende jõupingutusi evangeeliumi levitamisel.

Faith FM tähistab sel aastal 15 aasta möödumist raadiotööst Austraalias, kus on üle 230 raadiojaama. Kuigi teenistus on 15 aasta jooksul pidevalt kasvanud, on viimase 12 kuu jooksul toimunud kasv.

Adventkogudused kogu Austraalias on investeerinud Faith FMi nii sisu loomise kui ka võrgu laiendamise valdkonnas. Selle tulemuseks on olnud kuulajate plahvatuslik kasv.

„2022 oli meie jaoks uskumatu kasvuaasta," ütles Faith FMi sisu- ja reklaamijuht Robbie Berghan. „Viimase 18 kuu jooksul oleme teinud mõned väga eesmärgiteadlikud muudatused kohalikus sisus, mida me Faith FMi jaoks loome, ja see on Austraalias väga hästi vastu võetud."

Väljakutse oli jaama "kasvuvalu" muutmine võimaluseks. Kuidas saaks väike meeskond nende uute kuulajatega kõige paremini ühendust luua, hoides samal ajal koguduseliikmete huvi ja investeeringuid?

Vastus oli kahekordne ja kõik algas ühe kuulaja märkusest, mille ta tegi Berghanile, kui ta külastas ühte kirikut Põhja-Uue-Lõuna-Walesis. „Rääkisin pärast kirikut ühe daamiga, kes oli pikka aega Faith FMi kuulanud, ja ta rääkis mulle, milliseid saateid ta armastab," ütles Berghan. „Ja siis hakkas ta mainima ka oma lemmiksaatejuhte ning ütles: „Oh, ma tahaksin nendega kunagi kohtuda. "

Tema kommentaarist sündis idee. Meeskond leidis mitmes kohas, et on palju kuulajaid, kes soovisid Faith FMi saatejuhtidega suhelda. Nii sündis Faith FM kogukonna õhtusöök. Alates 2022. aasta esimesest poolaastast nautisid kuulajad head toitu ja vestlust Faith FM saatejuhtidega, kusjuures mitmetes Austraalia linnades oli fantastiline osavõtt.

„Õhtusöögi ajal peab Faith FMi saatejuht 20-minutilise lühiettekande, mis laiendab tema saate teemat," ütles Berghan. „Need ettekanded annavad kuulajatele sageli ülevaateid ja materjali, mis ulatub kaugemale eetris olevast saatest, ning jätavad isu rohkemate ettekannete järele. „Sellised kogukonda ühendavad üritused, nagu õhtusöögid, on Faith FMi kuulajate seas hästi omaks võetud."

„Raadio on võimas vahend, mis harib ja julgustab inimesi oma elus positiivseid muutusi tegema, kuid püsivad muutused, eriti vaimses eluvaldkonnas, toimuvad kõige sagedamini isiklike suhete kontekstis," ütles Berghan. „Faith FMi saadikutel on ainulaadne võimalus luua sõprussuhteid, mis võivad ühendada kuulajad oma kogukonna inimestega, kes võivad aidata kasvatada kasvavat jüngrit tema teekonnal Jeesusega.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat