Islandi koguduste liidu peakoosoleku otsused lükati edasi detsembrisse

Avaldatud 3.10.2022, allikas TEDNews

Seitsmenda päeva adventistide Islandi koguduste liit on üks väiksemaid Trans-Euroopa divisjoni (TED) territooriumil, seal on veidi alla 500 koguduseliikme. Neljapäeval, 22. septembril, kui avati liitu peakoosolek, olid ootused siiski käegakatsutavad. Peakoosolekut juhatasid Helgi Jonsson ja Brynjar Olafsson. Koosolek lõppes pühapäeval, 25. septembril.

Kohe pärast peakoosoleku algust soovitas ja kinnitas organiseerimiskomitee, kuhu kuulusid Islandi liidu kõigi kuue koguduse saadikud, valimiskomisjoni üheksa saadikut. Valimiskomisjon pidas oma koosoleku reedel, et esitada aruanne peakoosolekule pühapäeva hommikul.

Pühapäevahommikuse koosoleku alguses tehti aga ettepanek moodustada sõltumatu komisjon, kes koostaks aruande seoses palju kõneainet pakkunud kaevandusprojektiga, mida Islandi liit koostöös ettevõttega Eden Mining koguduse omandis oleval Litla-Sandfell'i kinnistul teostada soovib. Kuna ettepanek kiideti heaks, lükati selles küsimuses koostatud aruande koostamine edasi ja avaldati protsessi kohta järgmine avaldus: "Seitsmenda päeva adventistide koguduse Islandi koguduste liidu 41. peakoosolekul, mis toimus 22.–25. septembril Reykjavikis Hafnarfjorduris, hääletati praeguste ametikohtade pikendamise poolt kuni 11. detsembrini: Gavin Anthony, esimees, Thora Jonsdottir, peasekretär, ja Judel Ditta, laekur, koos nõukoguga. Selle aja jooksul on neil jätkuvalt seaduslikud volitused koguduse nimel tegutsemiseks. Peakoosolek koguneb töö lõpetamiseks uuesti Hafnarfjorduris."

Kaks peamist punkti, mille üle saadikud 11. detsembri töökoosolekul uuesti arutavad, on sõltumatu komisjoni aruanne ja valimiskomisjoni aruanne.

"Mõned saadikud tulid peakoosolekule ootustega, teised aga kartusega," kommenteeris TEDi president Daniel Duda. "Kohalikes uudistes oli mõtteid selle kohta, mis peakoosolekul juhtub, need osutusid valeks ja me kõik oleme tänulikud, et siin valitses kristlik vaim, mis tagas hea vaimse õhkkonna. Jumal oli ilmselgelt siin kohal."

"Kuna see oli minu esimene visiit Islandile, ei teadnud ma, mida oodata," ütles Ian Sweeney divisjoni juhtkonnast. "Leidsin, et koguduse liikmed on sõbralikud, soojad ja kirglikud oma koguduse ja usu suhtes. Ma lahkusin veendumusega, et Islandi kogudusel on suur potentsiaal ja ta saab oma praegustele edusammudele toetudes edasi minna ning ma ootan, et saaksin olla osa nende veelgi suuremast tulevikust."

Paljude jaoks olid peakoosoleku tipphetkedeks vaimulikud kohtumised ja koguduse jumalateenistused. Kahte sisukat mõtisklust juhtis Daniel Duda ning Ian Sweeney jagas ka sõnumit kristliku täiuslikkuse tähendusest. Reedeseid ja hingamispäevaseid jumalateenistusi kaunistas inspireeriv muusika. Audrey Andersson, peakonverentsi asepresident, jutlustas sellest, mis tähendab olla Jeesuse järgija, kes täidab Tema misjonikäsku. Hingamispäeva jumalateenistusel osales üle kahesaja inimese ning see kulmineerus ühise lõunasöögi ja võimalusega Reykjaviki adventistide algkoolis suhelda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat