Islandi noored said üle pika aja taas kokku

Avaldatud 13.5.2022, allikas TEDNews

Island võib olla väike riik, nii suuruse kui ka rahvaarvu poolest, kuid sealne kogukond on sama tiheda mustriga kui nende ilusad kampsunid! Kahjuks tõid COVID-19 pandeemia ja külmad talvekuud kaasa mõningase üksinduse ja isolatsiooni, mistõttu teismeliste ja noorte täiskasvanute iga-aastane suusareis edasi lükkus.

Lõpuks sõitis reedel, 8. aprillil, 25- noorest täiskasvanust ja lapsest koosnev rühm kõigist Islandi kogudustest kokku, et veeta koos üks nädalavahetus ja nautida kvaliteetaega. Vaimulikku toitu pakkus pastor Dejan Stojkovic, Trans-Euroopa divisjoni (TED) noortetöö juht.

Kuna kokkusaamiskohaks oli võluv ja ajalooline Gamli Lundur, Akureyri adventkirik, oli hoone laupäevase jumalateenistuse ajal täidetud rõõmsate inimeste, inspireerivate laulude ja eheda osadusega. Laupäeva pärastlõuna veedeti lumist metsa uurides, sellele järgnes õhtune mängude sessioon.

Pühapäeval oli aeg minna mägedesse! „Suusatamine ja lumelauaga sõitmine soojas kevadises päikesepaistes oli rõõmustav," ütles ürituse korraldaja Karli Alyn Fredrickson. Pärast toredat hommikupalvust ning suusatamist ja lumelauasõitu külastas rühm kohalikku basseini, et ujuda ja mullivannides vedeleda, päev lõpetati ühise söögi nautimisega.

„See oli imeline aeg, kui sai vanade sõpradega kokku ja luua uusi sõprussuhteid! Koos nautida seda imelist saart, mida me nimetame koduks, eriti pärast COVID-19 sunnitud isolatsiooni, oli see palsam hingele," ütles Fredrickson. „Aitäh kõigile, kes tegid selle võimalikuks, ja kõigile, kes tulid ja osalesid. Ootame huviga järgmist aastat!"

„Oli tõeliselt suur privileeg kohtuda Islandi hämmastavate, armastavate ja energiast pakatavate noortega ning veeta paar päeva koos," jagas Stojkovic. „Kuid veelgi hämmastavam oli näha nende armastust Jumala ja üksteise vastu. Palun hoidke Islandit ja TEDi noori oma palvetes. Pidage eriti meeles Karli ja meeskonda ning fantastilist tööd, mida nad teevad."

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat