39. päev 40-päevane palveaeg

Avaldatud 10.6.2022

Igavene evangeelium muutis Billi elu!

Autor: Dan Serns

Varsti peale uude naabruskonda kolimist avastasime abikaasaga, et see piirkond muutus öösel üsna kärarikkaks. Kurtsime mõnda aega oma naabrite üle, enne kui otsustasime, et peaksime nende eest palvetama. Me isegi ei teadnud nende nimesid, kuid koostasime palvenimekirja sellele vaatamata.

Palvetasime „suure paadiga naabrite" eest, kelle sissesõiduteele oli pargitud suur paat.

Palvetasime „vanduvate naabrite” eest, kes vandusid rohkem kui ülejäänud. Me palvetasime „kahe koeraga mehe” pärast, kes tuli igal õhtul meie majast eest läbi ja karjus oma koerte peale, kes tõmbasid teda kaasa kiiremini, kui ta soovis.

Kui palvetate inimeste eest Jeesuse poole järjekindlalt mitu nädalat, paneb Ta teie südamesse soovi nende aitamiseks veel midagi teha. Arutasime sel teemal ja otsustasime alustad teisipäeva õhtuti oma kodus piibliuurimisrühmaga.  Kutsusime isiklikult oma palvenimekirjas olevaid inimesi. Jagasime kutsed ka ülejäänud naabruskonna kodudesse. Ja kutsusime ka inimesi oma koguduseperest meiega ühinema.

Esimesel õhtul oli meie kodus kuus külalist: viis kirikust ja „mees kahe koeraga." Saime teada, et ta nimi on Bill ja ta oli kuuekümne viie aastane ning varsti   pensionile jäämas. Bill ei rääkinud selle esimese tunni jooksul palju ja kui oli tema kord Piiblit lugeda, ta ütles: „Jätan vahele.“ Aga lõpus ta tänas meid ja järgmisel nädalal tuli tagasi. Ta tuli ka sellest järgmisel nädalal tagasi ja kolmandal nädalal ei tulnud peale Billi  rohkem kedagi.

Kuna kedagi teist kohal polnud, hakkas ta meile küsimusi esitama. Tema esimene küsimus oli: „Meie piibliuurimise juhendites on sageli kaks numbrit, mille vahel on kaks punkti. Mida see tähendab?“ See oli suurepärane võimalus aidata Billil õppida Piiblit lugema ja kasutama. Ta oli väga tänulik.

Neljandal nädalal tulid kõik tagasi, sealhulgas Bill. Me uurisime Ilmutuse 14. peatükist igavese evangeeliumi kohta. Lugesime, kuidas me kõik oleme patused ja väärime surma, kuid Jeesus tuli, et  elada ja surra ning maksta meie pattude eest. Me jagasime, et kui tunnistame oma patud ja paneme oma usalduse Temale, saame igavese elu. Seejärel rääkisime sellest, kuidas Jeesus annab meile võidu meie võitlustes ning kuidas Ta on valmistamas meist igaühe jaoks ette uskumatut tulevikku.

Piibliuurimise lõpus kutsusin üles iga inimest (kui nad soovisid) ütlema: „Jeesus, ma tahan, et Sina juhiksid minu elu iga tahku”. Sel õhtul palus Bill Jeesusel saada tema Päästjaks ja Issandaks. Ma olin nii põnevil! Kujutasin ette, kuidas  Jeesus taevas ingel Gaabrielile ütleb: „Alusta uue häärberi ehitust! Veel üks inimene ​​on Minu vastu võtnud ja ma annan talle tunda rahu, mida ta pole kunagi varem kogenud. Ma muudan teda ja ühel päeval toon ta koju Minu majja, kus ta elab igavesti koos minuga.”

Mõni nädal hiljem saime teada, et Bill suri südamerabandusse, kui oli oma lapselapsega aega veetmas. Billi naine palus meil tema matused läbi viia. Kui me valmistusime selleks kurvaks ja ootamatuks matusetalituseks, ütles tema naine Sharon meile: „Bill armastas iganädalast piibliuurimist teie kodus. Tal ei olnud kunagi varem Piiblit olnud, kuniks teie temaga koos õppima asusite. Kuid see muutis tema elu.“

Billi elulugu on läbi, kuid ma usun, et ta on esimeste seas, kes tõuseb pilvedes Jeesusega kohtuma, kui Jeesus tagasi tuleb. Ja me ootame seda lootusega!

Sama Jeesus, kes muutis Billi elu, võib muuta igaüht! Meie suurepäraseid uudiseid, mis on tuntud ka kui „igavene evangeelium“ (Ilmutuse 14:6), kuulutatakse kogu maailmale enne Jeesuse tagasitulekut (Mt 24:14). Jagagem julgelt seda head uudist, kuni on veel võimalus. Ärgem peitkem end suletud uste taha ega jagagem lahjendatud evangeeliumi, mis ei suuda inimesi risti jalamile juhtida. Selles kaunis kolme ingli kuulutuses on jõud muuta kogu meie elu. Jagame seda! Jeesus on tagasi tulemas!

Dan Serns on Kesk-California liidu president

Südameväljakutse

Kas pole hämmastav näha, mis on võimalik, kui hakkame inimeste eest palvetama ja seejärel teenima neid nii, nagu Jumal juhib? Kunagi ei tea, millal võid olla kellegi viimane võimalus Jeesusest kuulda. Miks mitte paluda Jumalalt kohe praegu, et ta näitaks teile inimesi, kelle eest saaksite palvetada ning oma naabruskonnas Jumalast tunnistada. Paluge oskust jagada Püha Vaimu tõhususega kolme ingli kuulutuse tõdesid. Kui palvetate neid palveid siiralt, hakkavad toimuma hämmastavad Jumalast juhitud kohtumised!

Tahame teid julgustada jätkama palvetamist nende 7 nime eest teie palvenimekirjas ning nendega ühendust võtma. Tunnistage neile Jumalast!  Otsige viise, kuidas neid teenida ja armastada neid nagu Jeesus seda teeb. Jumal on võimeline ja valmis tegutsema nende inimeste elus ja kui jätkate palvetamist, mõjutab see nähtamatut maailma. Kui mitte kohe praegu, siis ühel päeval näed vastuseid oma palvetele.

Palvesoovid:

  • Palvetage, et Püha Vaim juhiks peakonverentsi istungjärgu viimaseid päevi.
  • Palvetage nende eest, kes asuvad uutele juhtpositsioonidele, et Püha Vaim
  • varustaks neid eesseisva ülesande jaoks.
  • Palvetage võimaluste eest pöörduda oma pere, sõprade, naabrite ja töökaaslaste poole Jeesuse evangeeliumiga.
  • Jätkake nende 7 nime eest palvetamist ja otsige võimalusi nende teenimiseks.
  • Palvetage, et Jumal annaks teile vähemalt ühe inimese, keda eeloleval aastal Jeesuse juurde juhtida.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat