Peakonverentsi töökoosoleku hübriidvorm pakub uusi võimalusi

Avaldatud 9.5.2022, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide kogudus peab 6.–11. juunil Missouri osariigis St. Louisis peakonverentsi (PK) 61. töökoosolekut.

Ülemaailmse COVID-19 kriisi tõttu 2020. aastast edasi lükatud töökoosolek on varasematest teistsugune. Selle asemel et võõrustada lisakoosolekuid ja korraldada suur mess, toimub töökoosolek ühe nädala jooksul ning ka virtuaalselt, et võimaldada osalemist kõigis osakondades ja ajavööndites.

Kuigi suures osas on üritus viidud veebi, toimub see siiski 66 000-kohalises kuppelsaalis America's Centeris St. Louis'is, kuhu oodatakse tuhandeid adventiste. Umbes 2700 hääleõiguslikku delegaati esindavad enam kui 21 miljonit koguduseliiget 200 riigist. Seekordse töökoosoleku teema on "Jeesus tuleb! Ole kaasatud!", mis peegeldab adventistide lootust Jeesuse peatsele tulekule ja tungivat vajadust kõigi liikmete kaasamiseks (Total Member Involvement, TMI).

Lisaks sellele, et istungil toimub otseülekanne koguduseliikmetele, on seal ka virtuaalne näitus, kus tutvustatakse koguduse toetavaid teenistusi ja algatusi. Mess sarnaneb 19.–23. mail 2021 toimunud adventistide virtuaalse ülemaailmse laagrikoosolekuga.

Näitusesaali sarnaselt kujundatud virtuaalkeskkonnas tutvustatakse adventistlikke institutsioone, tööharude stende, palveruumi, live-esitlusi, mänge, turuplatsi ning animeeritud elemente ja digitaalseid avatare, mida virtuaalsed osalejad üle maailma saavad uurida ja nautida.

Koosolekud ja eksponaadid

„Meil ei ole kunagi varem PK töökoosolekul olnud virtuaalset messi," selgitas PK virtuaalsete ürituste konsultant Sharon Aka. „Vaataja saab minna virtuaalsesse auditooriumi, kus edastatakse ka PK töökoosoleku koosolekuid."

PK  töökoosoleku koosolekud toimuvad hommikul, pärastlõunal ja õhtul kohaliku aja järgi, nende ajal ei toimu messisaalis plaanilisi üritusi.

„Näitusesaal on muidugi avatud 24/7, kuid esitlused ja veebiseminarid toimuvad ainult koosolekutevahelisel ajal, söögi ajal ja kogu öö," selgitas Aka. „Hingamispäeval on osalejatele kättesaadav virtuaalne messikogemus. Hingamispäeval ei saa kaubelda."

Praegu on virtuaalse näituseelamuse jaoks planeeritud üle 150 stendi. Igal neist võib olla kaks kuni kümme esitlust, millest enamik kestab umbes 15–20 minutit. „Me ootame ürituse ajal kuue päeva jooksul potentsiaalselt 500 kuni 750 esitlust," ütles Aka. „Seega ei ole inimestel puudust sisust, mida nautida!"

Plakatite saal

Lisaks erinevate tööharude stendidele tutvustatakse akadeemilisi uuringuid ja uuendusi ka posterisaalis. „Ühelgi meie koguduse üritusel ei ole sellist asja varem korraldatud," ütles Aka. „Meil on tervishoiuasutused, haridusasutused ja teised suurepärased tööharud, kes teevad olulisi teadusuuringuid ja uuendusi. See on suurepärane võimalus jagada teadusuuringute olulisi aspekte adventistidega üle maailma."

40 palvepäeva

Enne töökoosolekut korraldab kogudus 40-päevase palveaja, millest on oodatud osa võtma kõik koguduseliikmed. 3. mail alanud palveaja eesmärk on tuua ärkamist ja julgustada liikmeid otsima Jumala tahet koguduse tuleviku ja isikliku elu jaoks.

Ole kursis

Need, kes on huvitatud osalemisest virtuaalsel näitusel, saavad registreeruda enne töökoosoleku algust. Registreerujad saavad PK uudiskirja messi reklaamiga, üksikasjalikumat teavet ja ülevaateid mõnest töökoosoleku ajal toimuvast jumalateenistusest ja ettekandest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat