Põltsamaa noored käisid Jõhvis

Avaldatud 24.3.2009, autor Vallo Põldaru

Päikesepaistelise märtsikuu teisel hingamispäeval külastasid Põltsamaa noored Jõhvi adventkogudust. Kahjuks oli möllav gripilaine küll mitmed tulijad maha niitnud, seega jäi minejaid ainult 13.

Põhieesmärk minekuks oli muusikali „Petlema Peep ja Reet“ esitamine Jõhvis. Proovid läksid ilusti ja esinemine koha peal veel paremini :D Kuna Jõhvis kahjuks oma adventkirikut veel pole, kogunetakse kohalikku kultuurikeskusesse. Väga huvitav oli kokkupuude vene keelt kõneleva rahvaga. Põlise põltsamaalasena oli esialgu tunne nagu oleks kuskile Siberi sügavusse sattunud. Aga tänu ühisele hingele ja vaimsusele sulandusime peagi ning vastuvõtt oli soe.

Kultuurikeskuses käis kõik kellaajaliselt seega tuli kõigest täpselt kinni pidada. Lavadekoratsioonid üles seatud ning helitehnika katsed tehtud, võis koosolek alata. Tänu meie esindusele oli ka tegev tõlk, ehk siis Leonora. Pärast südamlikku algust koguneti gruppidesse õppetükki õppima. Eesti keelt kõnelevad inimesed läksid lava peale, lapsed eraldi ruumi ning ülejäänud moodustasid grupid saalis. Õppetükk oli väga huvitav, vene temperament ikkagi. Läbivõtja oli Viktor ning nii rääkida kui vastata said kõik. Lõpus tegime ühise palve: igaüks ütles midagi ning kokku tuli üks tervik. Kui kõik olid uuesti saali kogunenud, räägiti teateid, õnnitleti sünnipäevalisi ning arutati koguduse tulevikust.

Meie etteaste aeg. Kõik tegevus toimub eesti keeles, tõlge lastakse seina peale. Seega teame ainult meie, mis teisiti oleks pidanud olema . Laval olles läheb aeg ruttu, vähemalt minu jaoks. Ja saigi läbi, viimase laulu ajal tõusis rahvas ning laulis kaasa. Väga soe tunne oli.
Tänati esinejaid, lauldi ning seejärel olid kõik oodatud ühisesse lauda saali tagaosas. Sööki oli rikkalikult, üle jäi rikkalikult ning kõigile pisteti ära minnes midagi veel kaasa ka. Söögilauas oli hea võimalus praktiseerida oma vene keelt, kuid seda tegid ainult vähesed.
Nüüd olid meie edasised seiklused noortejuht Janeki kätes. Esmalt külastasime võrratut Valaste juga. Hiiglaslikud jääpurikad rippumas ning vesi tasaselt alla laskumas. Võrratu. Edasi suundusime Kohtla-Nõmme suusamägedele, kus nautisime kaunist talveilma ja mõningaid seiklusi. Viktori juures ootas meid maitsev õhtusöök, pärast mida oli kohe minek Kohtla-Järve kooli spordisaali kaloreid kulutama. Esialgu väike soendus, siis rahvastepall, võrkpall, magustoiduks jalgpall, ning läbi see aeg oligi.

Toimus südamlik lahkuminek ning Jõhvi noored on nüüd ametlikult oodatud vastukülaskäigule Põltsamaale, noortekoosolekut tegema.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat