Meediaprojekt "Uncertainty" avaldas teise hooaja

Avaldatud 15.11.2021, allikas TEDNews

12. novembril esilinastus uus seitsmenda päeva adventistide koguduse multimeediaprojekt „Uncertainty“ ("Ebakindlus"), mis on pälvinud erinevaid auhindu. Projekt on alguse saanud Euroopas ning selles uuritakse ebakindluse tunnet, mis on üks pandeemia tingimustes enim esile tõusnus emotsioone. Sarjas kasutatakse erinevaid loovaid viise, nagu raamatud, videoklipid ja filmid.

Projektile on eelnenud aastatepikkune paljude inimeste koostöö, kaasatud on üleilmse adventkoguduse erinevad divisjonid, ka Trans-Euroopa divisjon. Produktsiooniga tehti algust 2019. aasta veebruaris, seda on koordineerinud Hope Media Euroopa haru eesotsas Adrian Duré’ga. Esimene osa projektist sai valmis 2020. aasta mais ning seda esitleti koguduse internetivõrgustiku GAiN (Global Adventist Internet Network) konverentsil.

„Uncertainty“ esimeses hooajas on üle 40 audiovisuaalse materjali, nende seas film, dokumentaalsari, üle 20 inspireeriva klipi ühismeedia ja muu kohta. Kõik need materjalid on vabalt kättesaadavad.

Teine hooaeg sisaldab nelja uut dokumentaalsarja osa, raamatut, ühismeediaklippi „Psalm 23“ ja dokumentaalfilmi „U3“. Kõik materjalid on kättesaadavad projekti veebilehel. Esilinastus oli reedel, 12. novembril.

Hiljuti omistati „Uncertainty“ projektile kaks Ameerika erinevate filmifestivalide auhinda. Lisaks valiti Inglismaa kristlike filmide festivali kavva 2018.–2019. aastal toodetud film „Isad“.

„Kõige olulisem igasuguste nomineerimiste, tunnustamiste, ametlike kavavalikute ja auhindade juures on võimalus oma projektile rohkem tähelepanu saada, sest see omakorda toob tähelepanu meie kogudusele, meie sõnumile ja meie lootusele,“ selgitas Duré.

GAiNi eesmärk on selliste projektide loomise kaudu luua olulist, kultuurideülest ja uuenduslikku sisu, mis võib luua silla meie ja mittekristlaste vahele. Tänu neile materjalidele on paljud inimesed leidnud oma esimese kontakti seitsmenda päeva adventistide kogudusega.

„Meil on tugev ja ainulaadne võrgustik, mis pakub innustavaid lugusid, mis võivad puudutada kogu maailma,“ rõõmustas Duré. „Meil on lootusesõnum, sõnum, mis võib sellesse kaootilisse maailma rahu tuua.“

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat