Saksamaa linn autasustas adventkoguduse noori nende vabatahtliku töö eest

Avaldatud 5.8.2021, allikas Adventist Review

Saksamaa Hesseni liidumaa linn Darmstadt autasustas kolme noort, Ann-Kathrin Drösslerit, Régis Fayardi ja Renee Kocuri nende silmapaistva vabatahtliku töö eest. Kõik kolm kuuluvad Darmstadtis asuvasse seitsmenda päeva adventistide Marienhöhe kogudusse.

Darmstadti noorte- ja sotsiaaltöö juht Barbara Akdeniz andis autasu üle 9. juulil. Ta tänas kolme adventistist noort nende eeskujuliku ja silmapaistva pühendumise eest lastele ja noortele.

Darmstadtis on viimased 20 aastat autasustatud noori, kes on linna heaks vabatahtlikuna panustanud. Esimest korda pälvisid selle tunnustuse adventkoguduse rajaleidjad.

„Need, keda me tunnustame, panustavad meie linna elusse väga palju ja on oluline neid täna siin tänada,“ sõnas Akdeniz. Ta märkis, et pandeemiast tingitud kriis on tõmmanud meie tähelepanu sellele, kui oluline on ühiskondlik ühtekuuluvustunne ja pühendumine oma kogukonnale. „Vabatahtlikud ei kanna hoolt üksnes enda eest, nad on eeskujuks teistele noortele, et ka nemad oma vastutust kannaksid,“ ütles ta.

Drössler, Fayard ja Kocur on Marienhöhe koguduse rajaleidjate klubi koordinaatorid, klubisse kuulub üle 200 lapse ja noore. Iga juht juhendab väiksemat gruppi ning koos korraldatakse telklaagreid, matku ja suvelaagreid. Lisaks sellele viivad nad läbi koolitusi teistele juhendajatele ning löövad kaasa üleriigilises rajaleidjate töös. Need kolm auhinna saajat moodustavad väga dünaamilise meeskonna, sõnasid kogudusejuhid.

Akdeniz kiitis noori tegevuse eest 2020. aasta eriolukordade ajal, mil rajaleidjad viisid läbi kaks projekti. Esimene oli skaudiralli, mille eesmärk oli pakkuda piirkonna lastele ja nende peredele võimalust veeta aega looduses. Teine oli märk „Püsi kodus“, millega liitus umbes 2000 inimest nii Saksamaalt kui ka Šveitsist. Akdeniz ütles, et pandeemia ajal võisid paljud lapsed ja noored tunda end üksiku ja hirmununa. „Aitäh teile selle pühendunud töö eest tol keerulisel ajal,“ ütles ta noortele.

Marienhöhe koguduse rajaleidjate klubisse kuulub 12 rühma lapsi ja teismelisi vanuses 6–20. Rajaleidjate tunnid toimuvad pühapäeviti. Klubi liikmed käivad koos telkimas, peavad lõkkeõhtuid ja korraldavad matku. Koos veedetakse aega värskes õhus ja õpitakse nautima loodust ning suhtlema eakaaslastega. Klubi liikmed osalevad ka üleriigilistes ning rahvusvahelistes rajaleidjate laagrites.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat