Saksamaa adventhaiglas tehti esimene operatsioon, mida assisteeris robot

Avaldatud 2.3.2021, allikas Adventist Review

Saksamaal Berliinis asuvas adventkoguduse Waldfriede haiglas tehti 7. veebruaril esimene operatsioon da Vinci robotiga.

„See päev on meie 101-aastase haigla operatsioonide jadas järjekordne maamärk,“ ütles haigla tegevjuht Bernd Quoss.

Da Vinci opereerimissüsteemi assisteerib robot – nii saab teha võimalikult väheinvasiivseid uroloogilisi ja günekoloogilisi operatsioone. Esimese sedalaadi operatsiooni tegid haigla peakirurg Roland Scherer ja doktor Thorsten Unglaube. Alates esimesest operatsioonist on pea kuu aja kestel tehtud veel neli operatsiooni.

Da Vinci süsteem, mida haiglas praegu kasutatakse, on kõige kaasaegsem – lisakonsool annab operatsiooni kestel kirurgile silmad ja teise kirurgi tuge.

Haiglajuhtide sõnul on Waldfriede haigla üks kümnest haiglast Berliinist, kus seda süsteemi kasutatakse ning kogu Saksamaal on see süsteem kasutusel 10 protsendis haiglatest.

Tulevikus soovib haigla robotisüsteemid kasutusele võtta ka onkoloogias, samuti on eesmärk laiendada seda palliatiivses meditsiinis.

Waldfriede haigla on haiglate tervisevõrgustiku liige, võrgustikku kuuluvad veel sotsiaalhoolekandekeskus, tervisekeskus ja tervise- ning hoolekande akadeemia, erakliinik ning eakate kodu. See teeb Waldfriede võrgustikust suurima tööandja oma piirkonnas. 2021. aastal tähistab haigla 101. aastapäeva.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat