Viljandis alustas tegevust rajaleidjate liikumise askeldajate vanusegrupp

Avaldatud 12.10.2020

Pühapäeval, 11. oktoobril alustas Viljandi kirikus tegevust üleilmse adventkoguduse laste- ja noorteorganisatsiooni rajaleidjate noorem vanusegrupp – askeldajad. Rajaleidjad ja askeldajad tegelevad looduse tundmaõppimise, matka-ja laagritarkuste, piibliuurimisega ning õpivad tundma  tervislikke eluviise ja tegema häid valikuid. Nad oskavad olla head sõbrad ning tegutseda ühiskonna heaks.

Askeldajate vanusegruppi kuuluvad lapsed neljandast kui kümnenda eluaastani, nende aastate jooksul läbivad askeldajad kuus klassi: väike talleke, agar kobras, mesilane, päiksekiir, ehitaja ja aitaja. Viljandis kokku saanud askeldajad jagunesid kolme klassi: väike talleke, mesilane ja aitaja.

Pärast seda, kui laps on saanud kümneaastaseks, läheb ta edasi rajaleidjate klassidesse, kus on samuti kuus astet: sõber, seltsiline, uurija, rändaja, saadik ja teejuht.

Pühapäeval, kui Viljandis oli askeldajate esimene kokkusaamine, tutvustati lastele askeldajate motolaulu ja nii askeldajate kui ka rajaleidjate logo. Rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman, kes on lisaks Priit ja Külli Keelele ning Aiki ja Madis Pärnale ühtlasi üks Viljandi askeldajate juhendajaid, tervitas lapsi ja rääkis põgusalt rajaleidjate ajaloost, mainides sedagi, et tähistasime alles hiljuti liikumise 70. aastapäeva.

Loe aastapäeva tähistamisest Eesti rajaleidjate klubides. 

Eric, kes on rajaleidja olnud väikesest peale, näitas väikestele askeldajatele linti, mille külge kinnitatakse õppetegevuse käigus saadud märgid, ja klassi lõpus saadavaid märke.

Askeldajad saavad Viljandis kokku taas kuu aja pärast, 8. novembril.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat