21-aastane annab piiblitunde sotsiaalmeediarakenduses TikTok

Avaldatud 19.5.2020, allikas Adventist News Network

21-aastane Brenda Matos on leidnud ainulaadse viisi, kuidas jagada tuhandete internetikasutajatega Piibli sõnumeid. Kasutades noorte seas väga populaarset rakendust TikTok, postitab Matos iga päev videoid kristlike teemade, piibliuurimisnõuannete ja lugemissoovitustega Ellen White’i kirjavaramust. Matos, kes kasutab evangeeliumitöö tegemiseks oma nutitelefoni, elab Brasiilias. (Brenda Matose leiab TikTokist üles kasutajanime alt mbrendamatos.) 

Matose kasutajakontol on 45 000 jälgijat ja tema postitused on kogunud üle 400 000 meeldimise. See on märkimisväärne tulemus, võttes arvesse, et ta alustas selle platvormi kasutamist kõigest kuu aja eest. Iga päevaga jõuab ta üha suurema vaatajaskonnani.

Idee jagada piiblipõhist sisu tuli pastor Victor Bejota video vaatamisest, kui ta rääkis, et kristlastest noored võiksid sotsiaalmeediat vaimulike teemade jagamiseks kasutada.

Paar päeva pärast pastor Bejota video vaatamist nägi Matos sõprade ülekannet sellest, kui nad rääkisid Jeesusest. Sel hetkel kadus kogu kahtlus ja ta oli kindel, et ta alustab internetievangelismiga niipea kui võimalik. Ta palvetas ettevõtmise pärast, pühendades kõik oma sotsiaalmeediakontod ja talendid Jumalale.

Matos meenutab: „Ma palusin, et Jumal ärataks mind laupäeva hommikul teenistuseks üles. Ma ärkasin öösel, ilma et oleks suutnud uuesti magama jääda. Siis mõistsin, et Jumal tahab mulle midagi näidata, niisiis tõusin üles ja palvetasin. Hommikul saatis piibli-äpp mulle meeldetuletuse piiblilugemise kohta. Lugesin sel hommikul Johannese 10:11, kus on kirjas, et Jeesus on Karjane, kes annab oma elu lammaste eest. Pärast selle salmi lugemisest otsustasin salvestada oma esimese video Piibli kohta.“

Esimene video, mille Matos aprillis salvestas, kogus 40 000 vaatamist. Pärast seda lisandus tema jälgijate hulka tuhandeid inimesi. „See on uskumatu. Ma olen nii põnevil! See on vastus minu kahe kuu tagusele palvele. Jumala vastus oli väga kiire, Tema tahe selles projektis on väga selge. Seega, ma jätkan seda tööd, kuna tean, et see kõik on Tema heaks,“ selgitas noor naine.

Lisaks videote vaatamisele jäetakse neile ka kommentaare. On ka neid, kes on Matosega isiklikult ühendust võtnud, et videote sisu üle arutada. „Üks tüdruk helistas minu Instagrami-kontole ja rääkis, et tal on olnud enesetapumõtteid, aga kui ta nägi minu videoid, mõistis ta, et Piiblit uurides tunneb ta kergendustunnet,“ rääkis Matos.

Vastusena TikToki videotele on Matos olnud tunnistajaks sellele, et tema Instagrami-jälgijate arv on rohkem kui kahekordistunud. Seda nähes alustas ta ka sellel platvormil piiblitundide projektiga. Hiljuti uuris ta 15 inimesega Markuse evangeeliumi 15. peatükki.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat