Viljandi kirikumaja kaunistavad uued valgustähed

Avaldatud 17.2.2020

Viljandi adventkoguduse maja on nüüd esimene adventkirik Eestis, millel olev koguduse nimi on kaugele näha –kirikumaja seinal on uued valgustähed.

Projekti eest vedanud Madis Pärna ütles, et lugu nende tähtede ümber on juba ammune. “Umbes kaheksa aasta tagasi sai juba räägitud, et meie majal peaks olema midagi sellist, et maja paistaks paremini välja. Üks asi on tavaline teadetetahvel, mis meil on, aga teine asi need valgustähed. Soomlastel on valgustähtede kasutamise kohta head näited. Sealt tuligi see mõte ja nüüd sai see vana teema lõpuks ära tehtud.”

Raha valgustähtede tellimiseks ja paigaldamiseks pandi kokku kohaliku koguduse sihtotstarbeliste annetustena, valgustähed telliti Tartust. “Nüüd on kiriku seinal koguduse ametlik logo ja sõnad seitsmenda päeva adventistide kogudus. Ma arvan, et see annab palju juurde,” sõnas Madis. “Enne oli meil pime maja, nüüd see eristub tavaeramutest.” Tähed on valget värvi ja ühendatud vooluvõrguga. Andur kohaldab valgust vastavalt päevavalgusele. Päeval on seinal tavalised tähed, hämardudes hakkavad need helendama. 

Järgmise projektina räägib Madis kogudusemaja ees olevast teadetetahvlist. “See on hästi vana ja nirus seisukorras. Meil on plaan see välja vahetada, sest niiskus tekitab seal sees halva olukorra, see peaks olema kinnisem.” 

Ent teadetetahvlist üksi Madise sõnul kiriku juures siiski ei piisa. “Inimesed kõnnivad siit mööda ja ei teagi, mis maja see on, isegi kui teadetetahvel on olemas. See oli enne mingi umbmäärane maja nende jaoks, nüüd särab see juba kaugele ja jääb silma.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat