Uued raamatud kirjastuselt IVA

Avaldatud 16.1.2020

Seitsmenda päeva adventistide koguduse kirjastuselt IVA on ilmunud uusi raamatuid: Ellen G. White’i „Nõuandeid vahendite kasutamiseks” ja neli väikest mõtteterade vihikut.

E. G. White "Nõuandeid vahendite kasutamiseks"

Ellen G. White’i „Nõuandeid vahendite kasutamiseks” on kirjastuse juhi Jaanus-Janari Kogermani sõnul üks osa samast sarjast, kuhu kuuluvad ka „Lunastuslugu” ja „Kristuse tähendamissõnad”. Üleilmsel kogudusel on nimekiri Ellen G. White’i raamatutest, mis võiksid olla tõlgitud igasse keelde, need kolm raamatut kuuluvad sellesse nimekirja. „Meil on sellest põhinimekirjast tegemata veel paar raamatut, ülejäänud on olemas,” ütles Jaanus-Janari.

Raamatu „Nõuandeid vahendite kasutamiseks” tõlkis eesti keelde Ellen Suits, kes sõnas, et tegu on kompilatsiooniga – Ellen G. White’i vahendite kasutamise teemal kirja pandud tsitaadid on kogutud hiljem ühtede kaante vahele. Raamatus on kaetud sellised teemad nagu kümnise ja annetuste toomine, võlgade võtmine, heategevuses osalemine, koguduse abistamine. „Kümnis ei ole adventkogudusele omane olnud algusest peale, sellele eelnes süsteemne annetamine ja ilmselt sellepärast rõhutab White kümnise toomist,” ütles Ellen. „Raamat on üles ehitatud teemade kaupa: kümnis, miks kasutab Jumal inimesi almuste jagajatena, Jumala töö toetamine, üleskutse suuremale innukusele, jõukus kui inimese hoolde usaldatud talent. White räägib ka sellest, et vaesedki peaksid olema heldekäelised, kuna midagi on ikka anda,” ütles Ellen.

Raamatut saab osta kohalikest kogudustest ja koguduse e-poest. Raamatu kaanehind on 7 eurot ja misjonihind 5 eurot.

Taskuformaadis raamatud

Koguduse lugejatele on juba varasemast tuttav väike taskuformaat, milles on ilmunud mõtteteradega raamatuid. Nüüd tuli neile lisa – ilmunud on neli väikest raamatut: „Jeesus – kiirülevaade”, „Jeesus – kes Ta on?”, „Andestus on igaühe jaoks” ja „Ela kauem ja õnnelikumalt”. „Nendes raamatutes on mõtteterad ühe konkreetse teema kohta,” selgitas Jaanus-Janari. „Näiteks raamatus „Jeesus – kes Ta on?” on Jeesuse erinevaid rolle avatud piiblisalmidega. „Need neli raamatut ei ole omavahel temaatiliselt seotud, kuid need on osa 9-osalisest raamatusarjast. Meil on autoritasu kõigi eest makstud, ülejäänud viis raamatut ootavad tõlkimist,” lisas ta.

Ühe väikese raamatu hind on 50 senti ning ka neid saab osta nii kogudustest kui ka e-poest.

Teised 2020. aastal ilmuvad raamatud

Nimetatud raamatud on 2020. aasta esimesed raamatud lisaks juba ilmunud hommikvalveraamatule „Elav usk”. Veebruaris või märtsi alguses ilmub IVA-lt „Taanieli raamat”, see on Jaanus-Janari sõnul praeguse kvartali piibliõppematerjali lühikommentaar. „Selle autor on sama nagu õppetükil: Elias Brasil de Souza ning see raamat on õppetükiga seotud, nagu eelmisel aastal ilmus Ilmutusraamatu õppetükiga seotud Ilmutusraamatu kommentaar.”

Praegu on kujundamisel Ellen G. White’i „Tunnistuste” II köide ja aprillis tuleb trükist tänavune misjoniraamat, mille autor on Mark Finley ja mis räägib Kristuse tagasitulekust ja sellega seotud teemadest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat