Rannas ostetud raamatud on viinud ristimiseni

Avaldatud 21.11.2019, allikas TEDNews

Mis oleks lõdvestavam kui ilusal rannal hea raamatu lugemine. See saab osaks tuhandeile neile, kes suvehooajal Montenegros aega veedavad – adventkoguduse kirjandusevangelistid pakuvad raamatuid.

Kirjandusevangelistid müüsid tänavu suvel üle 11 000 raamatu puhkajaile, kes olid pärit Serbiast, Bosnia ja Hertsegovinast, Montenegrost ja teistest endise Jugoslaavia riikidest. Puhkajad naudivad 73 kilomeetri pikkust rannariba, kus on palju ajaloolisi linnu ja imelisi maastikke.

Raamatumüügi programm on seitsmenda päeva adventistide Serbia kirjastuse algatus ning seega osa Lõuna- ja Ida-Euroopa uniooni misjoniprojektist. Kirjandusevangelistid on saavutanud märkimisväärset edu, sellele aitab kindlasti kaasa asjaolu, et sealses piirkonnas, mitte üksnes Serbias, saavad inimesed aru serbia keelest.
Unioonis tervikuna on usuteemaliste raamatute läbimüük vähenenud, seetõttu on suvised müüginumbrid eriti positiivne saavutus. Suvemüük on tõusutrendis olnud alates 2008. aastast. Puhkusemeeleolus on ostjad usulistele raamatutele avatumad ja ka lugemise suhtes positiivsemalt meelestatud. Kirjandusevangelisti keskmine päevamüük on 15 raamatut.

Mõne raamatu sisu on seotud psühholoogia ja tervisega, kuid enamik usuteemalisi raamatuid on elulood. Kui inimesed on puhkuselt koju naasnud, kuuleme teinekord pastoritelt ja kohalikelt kogudustelt, kuidas raamatud on mõjutanud inimesi Jumala kohta rohkem teada saama. Mõned on hakanud osalema koguduse üritustel, uurima Piiblit, on olnud ka ristituid. Me oleme tänulikud Jumalale iga kolportööri eest, iga raamatu eest, mis on puhkajate kätte sattunud.

Puhkuse ajal külvatud seeme võib ühel päeval vilja kanda. 2020. aasta suvehooajaks on juba plaanid tehtud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat