Adventist Book Center tähistas 20 aasta möödumist veebimüügi algusest

Avaldatud 13.12.2018, allikas Adventist Review

AdventistBookCenter.com on üks esimesi adventkoguduse e-poode ning oktoobris tähistas see 20. aastapäeva. Selles veebiraamatupoes on adventkoguduse raamatuid, muusikat, DVD-sid ja muud materjali ostnud inimesed enam kui 160 riigist.

Aega enne internetti, millega kaasnes lihtne ostu sooritamine, on isegi keeruline mäletada. Kuid see polnudki nii ammu – 1994. aastal otsustas Jeff Bezoz, et hakkab veebi kaudu raamatuid müüma, kuna raamatute hind oli madal ja erinevaid raamatuid trükiti palju. Ta lõi ettevõtte nimega Cadabra Inc, veidi hiljem muutis ta poe nime, kuna tema advokaat kuulis seda valesti, nimetates tema ettevõtet Cadaveriks. Bezos pani oma uuele ettevõttele nimeks Amazon ja ülejäänu on ajalugu.

Täna saab Amazoni vahendusel osta mida tahes.

Ajal, kui Amazon hakkas üha enam laienema, hakkas adventkoguduse trükikoja Pacific Press Association asepresident Susan Harvey adventkoguduse kirjastustele esitlema mõtet minna internetti. Tema unistus ja järjekindlus viisid selleni, et 1998. aastal rajati AdventistBookCenter.com.

„Amazon viis esimestel müügiaastatel kogused kõrgustesse,” meenutab Harvey. „Ja siis müüsid nad ainult raamatuid.” Amazon ei teeninud toona kasumit, kuid muutis olulisel määral kirjastusmaailma.

„Meil oli nii palju takistusi,” ütles Harvey, rääkides sellest, mida nad pidid tegema, et AdventistBookCenter.com’ist saaks tõelisus. „Ma teadsin, et internetimüük on meie tulevik ja et me peame seda tegema, aga oli nii keeruline saada inimesi raskustest üle vaatama. Kõige keerulisem oli see, et pidime välja mõtlema, kuidas me saaksime uut tehnoloogiat ära kasutada ilma, et kannataksid meie olemasolevad levikanalid – raamatukeskuse poed.”

Esimese kuuga müüdi kodulehe kaudu 15,49 USA dollari eest. Pärast seda tagasihoidlikku algust on müüginumbrid aina kasvanud. Nüüd müüakse aastas üle ühe miljoni USA dollari eest.

„AdventistBookCenter’i missioon on pakkuda suurimat valikut adventistlikku kirjandust koguduseliikmetele,” ütles kirjastuse Pacific Press president Dale Galusha.

„AdventistBookCenter’i tulevik on helge,” ütles Pacific Pressi turunduse asejuht Doug Church. „Me plaanime kodulehe ümberkujundamist, nii et see oleks kasutajasõbralikum ka mobiilis kasutamiseks, et keeli oleks rohkem ja et saaksime pakkuda erinevaid soodustusi.”

Eestikeelsete raamatute e-pood on siin. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat