"Kui Jeesus on mu paadis..." – laste laulupäev 2019

Avaldatud 10.6.2019

Pühapäeval, 9. juunil laulsid lapsed Jõgeval halli vihmasajuse hommiku päikesepaisteliseks – toimus 18. laste laulupäev. Tänavuse laulupäeva teema oli „Kui Jeesus on mu paadis...”. Uuendusena võrreldes eelmiste aastatega oli laulupäeva raames ka laste joonistuste näitus mereelukatest.

Laste laulupäeva mõlemad dirigendid, Helerin Lehtla ja Helin Kalmus ütlesid justkui ühest suust, et päev oli väga tore ja kordaläinud. Samuti märkisid mõlemad, et mudilasi oli sel aastal palju laulmas. „Hästi hea meel on, et mudilasi oli nii palju laulmas,” ütles Helin ja lisas, et lastekoor, kus oli vähem lauljaid, laulis ka väga kenasti.

Lisaks mudilas- ja lastekoorile oli kontserdil soolo- ja duetilaulu ning ka instrumentaalmuusikat. „Epp (klaveril) ja Eenok (tšellol) mängisid esimest korda koos, seda tuleks igal juhul jätkata,” ütles Helerin.

Laste laulupäeval kõneles Toomas Lukk. Oma sõnavõtu aluseks küsis Toomas lastelt, kas nad teavad, kes on maailma suurim kala ja luukala, suurim vee-elukas ja maailma suurim imetaja. Koos loeti ära meetrisammud Jõgeva kultuurimaja saali ühest seinast teise ning leiti, et maailma suurimad mere- ja ookeanielukad ei mahukski laulupäeva saali ära. „Toomase jutt oli tore, ma sain täna targemaks,” ütles Helerin päevale tagasi vaadates.

Pärast hommikusi harjutusi ja lõunasööki ning enne kontserti olid Jõgeva koguduse noored valmistanud ette meisterdamise töötoad. Helerin: „Meisterdamine oli väga hästi läbi mõeldud ja läbi viidud. Ja see oli ka mereteemaline nagu laulupäevgi.”

Laulupäeva raames korraldati Helini eestvedamisel tänavu ka laste kunstitööde näitus mereelukate teemal. „Mõtlesin, et võib olla on lapsi, kes ei laula või kel ei ole koguduses kedagi, kes laule õpiks koos nendega, ja nendele mõeldes tuligi näituse mõte,” rääkis Helin. Kokku laekus näituse tarvis töid 34 lapselt, mõni laps saatis ka mitu tööd. „Plaanis on see näitus panna järgmisel nädalavahetusel üles Tallinnasse, kui on liidu peakoosolek, nii saab laste kunstitöid nautida veel rohkem inimesi.”

„Kokkuvõtlikult olen tänulik,” sõnas Helerin ning nimetas seejärel lisaks lauljatele-pillimängijatele ja töötubade läbiviijatele saatebändi mängijaid, kes on alati olnud vastutulelikud ja heatahtlikud, ja toidutegijaid, kes valmistasid maitsva lõunasöögi. Laulupäeva lõppedes sai iga laululaps ja joonistuse saatnud laps väikese kingituse ning pärast tavaks saanud ühispilti saigi 2019. aasta laulupäev ajalooks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat