Põgenikele pühendatud hingamispäeval (16.06) on Serbiast kaks otseülekannet

Avaldatud 15.6.2018, allikas TEDNews

Kolmandat aastat järjest võtab Euroopa ohjad, et valgustada nii Euroopa kui teiste maailmaosade pagulaste vajadusi ja olukorda. Homme, üleilmse koguduse pagulastele pühendatud hingamispäeval, tehakse ADRA Serbia osakonnast kaks otseülekannet, milles antakse ülevaade pagulaste olukorrast, ADRA ja kohaliku koguduse tegevustest ja sellest, kuidas me kogudusena saame olla lootuse kandjad. ADRA rahvusvahelise tööharu juht Jonathan Duffy on üks kutsutud külalistest ja ta räägib oma hiljutisest külaskäigust Myanmari.

Kaks aastat tagasi oli Belgradi raudteejaam täis pagulasi, üles oli pandud sadu telke. Üle maailma näidati televisiooni vahendusel pilte lähedalasuvast pargist. Nüüd on telekaamerad läinud ja uudised nihkunud teisale, kuid pagulased on jäänud – praegu on neid riigis umbes 5000. Ja inimkaubandus käib endiselt suure hooga.

Paar aastat tagasi andis abi viisteist abiorganisatsiooni, nüüdseks on ADRA üks vähestest, kes on jäänud. Laupäevases otseülekandes külastatakse ADRA Serbia keskust, kuulatakse põgenike lastekoori, räägitakse põgenikega ja uuritakse, kuidas ADRA töötajad muudavad inimeste elu. ADRA Serbia juht Igor Mitrović räägib, mis motiveerib teda selle inimgrupi heaks tegutsema.

Saatejuhid on Inter-Euroopa divisjoni ja Trans-Euroopa divisjoni kommunikatsioonijuhid Corrado Cozzi ja Victor Hulbert.

„Kui mõtlen põgenikele, mõtlen inimestele. Kuna esimesed inimesed, Aadam ja Eeva olid sunnitud Eedenist lahkuma, oleme me kõik põgenikud, kes ootavad kojuminekut maale, mille Jumal meile on loonud. Just seepärast kutsub Piibel meid põgenikke austama, nimetades põgenikke võõrasteks (Js 56:3) ja nimetades neid ka käskudes,” rääkis Cozzi.

Võta aega ja säti end ülekannete lainele. Esimene ülekanne algab kell 12.00 ja teine 16.00 Eesti aja järgi. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat