16. juuni on üleilmses adventkoguduses pühendatud põgenike abistamisele

Avaldatud 6.6.2018

Järgmine hingamispäev, 16. juuni on üleilmses adventkoguduses pühendatud põgenikele ja nende probleemidele. See on teine sedalaadi teemapäev ning selle eesmärk on kasvatada inimeste teadlikkust nende põgenike vajaduste osas, kes on pidanud oma kodumaa jätma sealse tagakiusamise või rahutu olukorra tõttu.

Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal ütles Jeruusalemmas filmitud videopöördumises, et praegu on oma kodudest pidanud põgenema 65 miljonit inimest. Adventkoguduse heategevusorganisatsiooni ADRA andmeil peab oma kodust lahkuma 20 inimest igas minutis. „Kui see oleks üks riik, siis see oleks suuruselt 21. rahvaarv maailmas,” ütles Kamal. Ta kutsus üles 16. juunil mõtlema eriliselt nendele inimestele ja midagi nende heaks tegema.

Jeruusalemmas filmides ütles Kamal, et ka Jeesus oli sunnitud oma kodust lahkuma, kuid Tal oli misjonitöö. „Tal oli missioon taastada inimeste väärikustunne ja viia inimesed tagasi Isa juurde,” sõnas Kamal. „Ma pöördun teie poole palvega anda inimestele edasi Jeesuse õnnistusi. Ta rääkis ja tegutses, Ta rääkis ja puudutas. Tema ise oli evangeelium ja Ta andis meile täiuslikku eeskuju.”

Divisjoni president palub kõiki koguduseliikmeid teha ületuleval hingamispäeval midagi inimeste heaks, kes on olnud sunnitud oma kodust lahkuma. „Nad vajavad meie abi. Õnnistagu teid Jumal,” lõpetas Kamal oma pöördumise.

“Nende viimaste kuude jooksul, mil olen põgenikega töötanud, ei ole ma kohanud ühtegi inimest, kelle eest Jeesus ei oleks surnud. Olenemata sellest, kui räpane, hirmunud, külmetunud, näljane, pilgatud, haige, väike või halvasti koheldud need inimesed ka olid,” ütles ADRA Serbia osakonnas töötav Maja Ahac, kes on oma töös põgenikega väga palju kokku puutunud.

Vaata ka eestikeelsete subtiitritega varustatud põgenikepäevale pühendatud videot.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat