Türilased käisid sõpradega rabas

Avaldatud 13.5.2018

Emadepäevaeelsel hingamispäeval, 12. mail läks Türi kogudus koos sõpradega rappa. Täpsemalt Väätsa rappa. Üheskoos väike rabamatk teha oli pastor Rein Kalmuse mõte, millega kogudus rõõmsalt kaasa tuli.

Kella neljaks pärastlõunal oli Türi kogudusemaja juurde, kust rabamatk tinglikult alguse sai, kogunenud sõpru mujaltki, esindatud olid ka Põltsamaa, Viljandi ja Paide kogudus.

Pärast rabajalutuskäiku suvises ja sõbralikus õhkkonnas peeti piknikku, mille juures jagati muljeid iga koguduse emadepäevajumalateenistusest. Viljandi emadepäevajumalateenistus oli üles ehitatud eri vanuses inimeste etteastetele, alustasid kõige väiksemad ja lõpetasid koguduse eakad. Põltsamaal pakkus imetlus- ja kõneainet viiul, mis mängis kahte häält, Türi koguduses kuulati jutlust Hiskijast ja tema emast.

Väätsa raba matkarada on kolme kilomeetri pikkune ja see asub Väätsa looduskaitsealal. 2016. aastal sai raba talgutööde korras uue laudtee.

Rabamatk oli justkui väike stardipauk sel kevadel kevadpealinnas toimuvatele suurematele ettevõtmistele: juba 19. mail on kõik oodatud piiblipäevale Türi põhikoolis, vähem kui kuu aja pärast, 10. juunil on Türi kultuurimajas laste laulupäev, 2. juulil on juba tavaks saanud aedlinna kohvikutepäev, kus Türi adventkogudus on esindatud Raamatukohvikuga.

Pildid: Guido Daniel

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat