Koguduste rajamine Leedus ja Lätis

Avaldatud 1.5.2008, autor Guntis Bukalders

Mitmed aastad tagasi alustasid mõned adventkogudused uute koguduste rajamist. Baltikumis on kätte jõudnud aeg hinnata tehtut ja vajadusel teha töös muudatusi.

Osana sellest protsessist külastas 14.-20. aprillini rajatavaid kogudusi Lätis ja Leedus Trans-Euroopa Divisjoni Evangelismi ja Koguduste rajamise töö juht Janos Kovacs-Biro.

Külastades kogudusi pidas pastor Kovacs-Biro ka lühiseminare, kus ta selgitas, et juba varakoguduses kogunesid väikegrupid kodudes, samal ajal tulles siiski regulaarselt kokku ka templisse, rõhutades vajadust siduda väikegruppe suure perekonnaga, kuhu nad kuuluvad.

Üks selline väikegrupp rajati koguduse liikmete poolt 2003. aastal Ccises Lätis. Neil oli visioon, et väikesest grupist tekib lõpuks suur kogudus. Tänaseks on selles piirkonnas tegutsemas vähemalt kaheksa aktiivset gruppi.

Teine rajatav kogudus, Korintose kogudus Riias, koosneb umbes 25-st noorest inimesest ning mõjutab kohalikku kogukonda läbi oma sõprade ja töökaaslaste organiseerides erinevaid tegevusi ning spordiüritusi ja tegutsedes kohalikus lastekodus.

Balti Uniooni pastorid on jõudnud koguduste rajamise teise faasi. Nad julgustavad koguduse liikmeid otsima võimalusi oma talentide rakendamiseks koguduste rajamisse. „Ma näen, et järgneva kolme aasta jooksul kujuneb koguduste rajamine peamiseks ülesandeks kõigis meie kogudustes,” ütles pastor Gintaris Nekis.

„Ma olen väga tänulik Janose külastuse eest Lätisse ja Leedusse,” ütles Balti Uniooni president Valdis Zilgalvis. „Tal on piibellik lähenemine koguduste rajamisse, omades tasakaalu nii „vanade” kui „uute” koguduste eest hoolitsemisel”.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat