Lätlased kasutasid Taanieli lugu loovaks misjonitööks

Avaldatud 9.2.2018, allikas TEDNews

Koostöös Läti Liidu, rajaleidjate tööharu ja Trans-Euroopa Divisjoniga jõudis lugu Taanielist enam kui 4500 lätlaseni kaheksas linnas.

24 noort mitte-elukutselist näitlejat koostöös enam kui 35 muusiku, tehniku, kostümeerija, videograafi ja fotograafi ja paljude teistega tõid Taanieli saladused inimeste ette.

Läti kogudustes on palju rajaleidjaid, nii kogudusest seest kui väljastpoolt. Nende aasta tipphetk on suvelaager, kus paljud annavad oma elu Jeesusele. Läti Liidu president Vilnis Latgalis sõnas, et rajaleidmine on üks nende parimatest misjonitöö viisidest, tuues suvelaagritesse enam kui 600 noort, kellest pooled pole adventkoguduse taustaga.

Taanieli saladused tuli esmaettekandele juulikuus, kui toimus kahekümnes Läti rajaleidjate laager. Sealt edasi toimusid etendused kaheksas linnas ja kaheteistkümnes esinemiskohas.

Balti Uniooni noortejuht Mindaugas Pikūnas lisas, et programm valmistati ette kui „alternatiivne teatrimäng“, et julgustada külalisi kaasa mõtlema ja leidma oma elust midagi positiivset, koos lootusega paremaks tulevikuks. Ja see toimis – suur lava koos dekoratsioonide, näitlejate, kostüümide ja etendusega püüdis nii laste, noorte kui ka täiskasvanute tähelepanu.

„Me peaksime kõik mõtlema Taanieli ustavuse üle, nii võib ka meie iseloom paremaks muutuda,“ ütles Pikūnas. Ta selgitas, kuidas etendus jutustas Taanieli raamatu esimese kuue peatüki lugu, tuues sisse ka teemad, nagu tervislik eluviis, ettekuulutused ja hingamispäev.

Inimeste vastuvõtt oli väga soe – osteti raamatuid, küsiti küsimusi ja sooviti liituda Piibliõppegruppidega. Osad, kelle usk oli viimasel ajal kahanema hakanud, tunnistasid, et see tõi neile usku tagasi.

Etendusel oli väike piletihind ning inimestes huvi äratamiseks olid igaks esinemispaigaks valitud teada-tuntud asukohad, kus inimestel meeldiks õhtut veeta. Piletimüügitulu kasutatakse järgnevate samasuguste ettevõtmiste tarbeks. See on hea uudis meeskonnale, kes selle ettevõtmise käigus veetsid aega koos proovides, palves ja osaduses, mis tõi neid lähemale nii Jumalale kui üksteisele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat