Jutlustamiskoolitus 2017. aastal

Avaldatud 20.12.2016

Adventkogudus on end alati Raamatu rahvana identifitseerinud – Pühakiri on meie usu aluseks ja kogemuse mõõdupuuks. Sellepärast on Pühakirja avamine ja selgitamine meie koguduste jumalateenistustel alati kesksel kohal olnud. See, mida ja kuidas me õpetame, on väga oluline, sest meil ei ole muud autoriteeti, millele toetuda – ainult Piibel.

Liidu isikliku töö osakond on 2017. aastaks ette valmistanud jutlustamiskursuse, mille eesmärgiks on jutlustavaid koguduseliikmeid julgustada ja pakkuda neile jätkuvat enesetäiendamise võimalust. Kuna praegu teenib Eestis iga pastor keskmiselt kaht kogudust, siis on neid koguduseliikmeid, kes peavad aeg-ajalt hingamispäeva hommikuti Jumala Sõna teistele selgitama, terve hulk. Just nemad on sellele koolitusele kõige enam oodatud. Samas on uks lahti ka neile, kes ei ole jutlustamisega lähemalt kokku puutunud, aga kes sooviksid sellega algust teha.

„Selle koolituse eesmärk on, et me läbiksime üheskoos kogu jutluse ettevalmistamise ja ettekandmise protsessi,” ütles isikliku töö osakonna juht Mervi Kalmus. „Igas jutluse loomise etapis on oma võlu, aga ka oma väljakutsed ja kitsaskohad. Neljaosaline koolitus on piisavalt pikk, et saaksime kõik need etapid koos teoreetilise ja praktilise toega läbi teha ning ette tulevad raskused ületada. Koolituse lõpus loodame kuulda häid lühijutluseid ning koolitusel osalejatele tagasisidet ja julgustust anda.”

Koolitus koosneb neljast kokkusaamisest Tallinna adventkirikus. Esimene neist toimub 28. jaanuaril ja seal käsitleb Andres Ploompuu protsessi päris esimest osa, kus tuleb otsustada, millest kõneleda ja millist piibliteksti valida. Teine seminar toimub 4. märtsil, kus Mervi Kalmus räägib jutluse kirjapanemise protsessi üksikasjadest ja erinevatest jutluse liikidest. 1. aprillil saadakse kokku selleks, et kõneleda jutluse ettekandmise ja avaliku esinemisega seotud teemadest, ning viimane kohtumine toimub 6. mail, mil kuulatakse üheskoos ette valmistatud jutluseid. Kõik seminarid kestavad õhtul kell 17:00–20:30. Koolitusel osalemine on tasuta, kuid oma tulekust tuleks teada anda meiliaadressil mervi.kalmus@advent.ee. Koolituse lõpus saavad osalejad liidupoolse tunnistuse, mille omamine võiks tulevikus olla eelduseks väljaspool oma kodukogudust jutlustamiseks.

„Ma julgustan kõiki huvilisi tulema ja koolitusest osa saama, isegi siis, kui südames on väikene kartus ja jutlustamine tundub olevat keeruline. Või ka siis, kui olete seda juba aastakümneid teinud – ma tean, et meie koguduseliikmete hulgas on väga pikaajalise kogemusega jutlustajaid,” sõnas Mervi. „Me kõik saame jätkuvalt areneda ja jutlustamises paremaks saada, ükskõik kui kaua keegi meist on sellega tegelenud. Selleks vaatame koolituse jooksul ka videoid inspireerivate jutlustega, just selle eesmärgiga, et need innustaksid meid järjest enam arenema. Piibel on põhjatu aardelaegas ja meie pühaks kohuseks on, et me oskaksime selle aardeid inimeste ette tuua selgelt ja haaravalt.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat