Eesti Kirikute Nõukogu kutsub: Loodu(s)hoiu nädal 2. kuni 9. oktoobrini

Avaldatud 29.9.2016, allikas Eesti Kirikute Nõukogu

Üleskutse Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikutele, kogudustele ja liikmetele

Eesti Kirikute Nõukogu on nimetanud käesoleva, 2016. aasta eluväärtuste aastaks. Aasta jooksul korraldab Kirikute Nõukogu neli teemanädalat, mis keskenduvad tervele inimesele, tervele perekonnale, tervele ühiskonnale ning tervele loodusmaailmale. Kirikute Nõukogu kutsub inimesi üles tähistama 02.–09. oktoobril Loodu(s)hoiu nädalat.

Loodu(s)hoiu nädala tähistamise eesmärgiks on pöörata kõrgendatud tähelepanu keskkonna hoiule ja kliimamuutustega kaasnevatele globaalsetele probleemidele, nende sotsiaal-majanduslikele põhjustele ning kristlaste vastutusele panustada keskkonda mõjutavate õiglaste suhete loomisesse ja arendamisse.

Loodu(s)hoiu nädalal kutsutakse kõiki inimesi üles tarbima vähem ja istutama õunapuid. Tarbimise vähendamisel soovitatakse selle nädala jooksul kasutada vaid korduvkasutatavaid poekotte ja ühiskondlikku transporti, süüa vaid taimetoitu ning ettevaatavalt mõelda sellele, et jõuludeks kinkida lähedastele mitte asju, vaid aega ja elamusi.

Loodu(s)hoiu nädal kulmineerub lõikustänupüha tähistamisega pühapäeval, 9. oktoobril 2016. aastal.

Eesti Kirikute Nõukogu eluväärtuste ja eetika töörühm on ette valmistanud abimaterjalid Loodu(s)hoiu nädala läbiviimiseks kogudustes. Materjalid pakuvad ideid pühapäevakoolitunni, piiblitunni või jutluse ning praktiliste tegevuste jaoks.

Loodu(s)hoiu nädala tähistamise idee pärineb Euroopa Kristlikult Loodushoiu Võrgustikult (European Christian Environmental Network, ECEN), mis koordineerib oikumeenilist koostööd loodushoiu edendamiseks. ECEN on Euroopa Kirikute Konverentsi (EKK) tööriist. Loodu(s)hoiu nädala tähistamisega on liitunud mitmed EKK liikmeskirikud üle Euroopa.

Lähem info:

Meego Remmel
Eesti Kirikute Nõukogu
meego@ekklesia.ee
552 5854

Vaata ka:

2016 loodushoiu nädala materjalid (PDF)
Helle Liht: Loodushoid – kas ainult entusiastide ja riigi jaoks? (PDF)
Argo Buinevitš: Mida Jumal meilt ootab looduskeskkonna suhtes? (PDF)

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat