Andrewsi ülikooli uueks presidendiks valiti Andrea Luxton

Avaldatud 2.3.2016, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse esiülikooli, Andrewsi ülikooli uueks, järjekorras 24. presidendiks valiti Andrea Luxton.

USAs Michigani osariigis asuv ülikool teatas teisipäeval, et nõukogu valis Luxtoni jätkama Niels-Erik Andreaseni tööd. Viimane töötas presidendina 22 aastat ning läheb emerituuri selle õppeaasta lõppedes.

„See võimalus teenida ja juhtida Andrewsi ülikooli muudab mind alandlikuks ja annab mulle elevust,” ütles Luxton. „Ootan võimalust kanda edasi dr Andreaseni imelist pärandit.”

Luxton on varem töötanud Burmani ülikooli ja Newboldi kolledži presidendina. Nüüd on ta neljas naine, kes on Põhja-Ameerikas asuva ülikooli president. Kaks naist nimetati kolledžite presidendiks 2014. aastal: Nebraskas asuva Lincolni Unioni kolledži president Vinita Sauder ja Massachusettsis asuva Atlantic Union kolledži president Avis Hendrickson. Heather Knight nimetati 2009. aastal Kalifornias asuva kolledži presidendiks.

Andrewsi ülikool asutati 1874. aastal Battle Creeki kolledži nime all, see oli adventkoguduse esimene kõrgem õppeasutus. 2014. aastal valiti sealses teoloogilises seminaris esimene naine, Teresa Reeve asedekaani kohale.

Andrewsi presidendi valimise komitee juht Benjamin Schoun sõnas, et komitee hindas paljusid erinevaid väga hea kvaliteediga kandidaate üle maailma ning lõpuks jõuti palvemeeles Luxtoni valimiseni.

„Me usume, et Luxton peegeldab sellist visiooni, läbimõeldud ja Jumala-keskset juhtimisstiili, mida Andrewsi ülikooli endine president on üle kahe aastakümne pakkunud; samas pakub Luxton ülikoolile uusi perspektiive teekonnal tulevikku,” ütles Schoun.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat