Soovid, et sinu kirikus oleks rohkem külalisi? Korralda pidulik vastuvõtt

Avaldatud 26.2.2016, allikas Adventist Review

Kaks USA seitsmenda päeva adventisti panid pead kokku ja mõtlesid viisidele, kuidas leida vastus neid aastakümneid vaevanud küsimusele: missuguse üritusega saaksid nad tuua rohkem inimesi jumalateenistusele?

Nende lahendus on osutunud väga edukaks: iga aasta veebruari viimasel hingamispäeval toimub pidulik autasustamistseremoonia.

Sel nädalavahetusel, 11. iga-aastasel Living Legends Awards üritusel autasustatakse Calvin Rocki, kes on üleilmse adventkoguduse endine asepresident, Kesk-Atlandi projekti Innocence Project´i – selle raames tehakse tööd vangidega, ja Van Brooksi – sportlast ja ühenduse Safe Alternative For Education rajajat. Brooks annab au selle eest, et ta suudab pärast õnnetust, misjärel ta jäi alates kaelast halvatuks, taas omil jalul käia, Jumalale.

Tseremoonia toimub Emmanuel Brinklow´ koguduses Marylandis USAs. See üritus on kõigile avatud ja otseülekannet saab vaadata koguduse kodulehelt või tseremoonia kodulehelt.

„Meil on õnnestunud meelitada siia külalisi, kes tulevad igal aastal ikka uuesti ja kes peavad Emmanueli adventkogudust oma sõbralikuks naabriks,“ ütles Living Legends´i üks asutajaid Doreen A.K. Hines.

„Meie auditoorium koosneb peamiselt inimestest, kes ei jaga meie usku,“ ütles ta. „Ma tean, et otseselt on pärast Living Legends´i ürituse külastamist ristimisele tulnud üks inimene.“

Living Legends on adventkoguduse toetav organisatsioon ja selle eesmärk on „teavitada ja inspireerida tavalisi inimesi, et nad muudaksid maailma seal, kus nad on“ – sedastab ühingu missioon. Ühendust rahastavad sponsorid ja auhindamine toimub alati Emmanueli kirikus.

„See programm tõmbab ligi nii palju inimesi, kes muidu kuidagi kirikusse ei tuleks,“ ütles Paula Webber, Living Legends´i nõukogu nõunik. Naerdes lisas ta, et parkimisega on alati suur segadus.

Aastate jooksul on auhind omistatud 32 laureaadile, nende hulka kuuluvad inimõiguste eest võitlejad, ühiskonnaelu aktivistid, sotsiaaltöötajad, lauljad; igal aastal valib nõukogu laureaadiks ka vähemalt ühe adventisti.

Möödunud aastate üks meeldejäävamaid hetki oli, kui Living Legends autasustas Libeeria rahuaktivisti Leymah Gboweed, kelle organisatsioon Women of Liberia Mass Action for Peace aitas 2003. aastal lõpetada riigis kestnud kodusõda.

„Mõned meist ei saa kunagi Nobeli preemiat, aga see on minu Nobel,“ ütles Gbowee, rahvas aplodeeris talle seistes.

Aasta pärast seda, 2011. aastal omistati Gboweele ja veel kahele naisele Nobeli rahupreemia nende vägivallavastase võitluse pärast naiste turvalisuse nimel ja naiste õiguste nimel osaleda täiel määral rahu taastamise töös.

Living Legends on tseremoonia piiridest ka välja kasvanud: hiljuti pandi alus esseekonkursile „Kuidas mina ehitan inimkonda“, mis on mõeldud gümnaasiuminoortele. Võitja saab 1000 USA dollari vääruses stipendiumi õpinguteks enda valitud ülikoolis.

Hines sõnas, et talle teeb rõõmu, et autasustamistseremoonia täidab oma eesmärki inspireerida inimesi ja tutvustada neile adventkogudust.

Alguses, ütles ta, „oli meil plaan panna alus programmile, mis ei ole niivõrd koguduse teenistus, vaid mille eesmärk ja sisu on tähistada inimkonna ülesehitamist ja seda, kuidas inimene kohtleb oma kaasinimest“.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat