Piiblikool 2016. aastal

Avaldatud 3.1.2016, autor Mervi Cederström

2016. aastal jätkub Adventistide Koguduste Eesti Liidu korraldatav piiblikool, mis algas 2015. aasta septembris. 2016. aasta kevadesse on plaanitud neli kahepäevast õppesessiooni ja kõik inimesed, kes leiavad, et neil on soovi ühel või teisel teemal oma teadmisi täiendada, on oodatud ja teretulnud.

Kevadise piiblikooli sessioonide teemasid tutvustab liidu isikliku töö osakonna juht Mervi Kalmus: „Oleme püüdnud katta võimalikult laia teemaderingi, et võiksime üheskoos omandada nii praktilisemaid kui ka teoloogilisemaid teadmisi.

20.-21. veebruaril kohtume Tartu kirikus, kus meil on võimalus jällegi kuulda külaliskõnelejat. Dr Jan Barna, kes on Newboldi Kolledži süstemaatilise teoloogia vanemõppejõud, tuleb meile rääkima piibellikust teoloogiast. See on lühidalt öeldes kokkuvõte kogu inimkonna ajaloost, mis läheb kaotatud paradiisist uude paradiisi. Ma tean, et see tundub selline lihtne ja iseenesestmõistetav teema, tegelikult on tegemist äärmiselt huvitava ainega, kus avastamisrõõmu jätkub meile kõigile. Piibelliku teoloogia loengukursus on Newboldis tudengite hulgas väga hinnatud ja oodatud ning ma mäletan, kui ma esimest korda seda ainet kuulsin – istusin pingi serva peal, suu ammuli. Lihtsalt nii põnev oli! Nii et see on nädalavahetus, kus kõik huvilised saavad oma piiblialaseid teadmisi täiendada ja teoloogilist vundamenti kindlamaks laduda.

12.–13. märtsil saame kokku Jõhvi kirikus, kus ma tutvustan adventkoguduse ajalugu. Ainult siis, kui me teame, kust me tuleme ja miks me usume seda, mida me usume, saame ka olla kindlad selles, kuhu me suundume. Nii ongi hea tegeleda natukene meie koguduse juurte ja kujunemislooga. Meie ettekujutus adventkoguduse algusest on teinekord vägagi romantiline ja piirdub raamatu „Räägi sellest maailmale” jutustustega. Tegelikkus oli palju keerulisem. Sellel nädalavahetusel tahamegi natuke sügavamalt ajalukku kaevuda, vaadata meie kiriku teoloogia kujunemist ning leida seoseid mineviku ja oleviku vahel.

Järgmine piiblikooli seminar toimub Eesti piiridest väljaspool – läheme jälle üheskoos Riiga. 9.-10. aprillil toimub seal lastetöö seminar teemal „Kogudus ja lapsed: jüngerluse teekond”, kus on kõnelejaid nii Peakonverentsist kui ka Trans-Euroopa Divisjonist. Esimesel pilgul võib see tunduda kui nädalalõpp, mis puudutab ainult lasteõpetajaid ja -vanemaid. Tegelikult on tegemist praktilise teemaga, mis puudutab kõiki koguduseliikmeid. Jeesuse jüngriks saamine algab juba lapsepõlvest ja absoluutselt iga koguduseliige saab kaasa aidata sellele, et meie lastest saaksid tugevad ja pühendunud kristlased. Teades, kui suur hulk koguduseliikmete lastest otsustab ühel hetkel kirikust lahkuda, arvan ma, et meil kõigil on vaja oma praktilisi teadmisi selles vallas täiendada.

Ja piiblikoolile paneme punkti 14.-15. mail Haapsalu kirikus, kus käsitleme koos Ivo Käsuga taas väga praktilist teemat – piiblitundide pidamist. Meil on plaan selleks seminariks välja anda töövihik pealkirjaga „Kuidas saada nakatavaks adventistiks”, mis on abiks inimestele, kes tahavad oma mittekristlastest sõpradele Piiblit ja adventkoguduse põhitõdesid tutvustada. Meie hulgas on terve hulk inimesi, kes mõtlevad uute kodugruppide ja koguduste rajamise peale, ja piiblitunni pidamise oskus on hädavajalikuks tööriistaks nende vaimulikus tööriistakastis. Piiblitundide pidamine ei ole vaid pastorite pärusmaa, kõik aktiivsed koguduseliikmed võiksid teada, kuidas seda vajadusel teha. Nii et see on jällegi selline praktiline asi, mis võiks meie kogudusi tugevdada.

Nende nädalalõppude lähenedes tasub silm peal hoida registreeri.advent.ee lehel, sealtkaudu on võimalik oma tulekust teada anda. Ootame piiblikooli kindlasti neid, kes sügisel käisid, aga uks on lahti ka uutele huvilistele – eriliselt on oodatud kogudusevanemad ja osakondade juhid. Mida rohkem meid üheskoos on, seda toredam!”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat