Suri üleilmse adventkoguduse endine president Robert S. Folkenberg

Avaldatud 27.12.2015, allikas Adventist News Network

24. detsembril lahkus meie seast Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse peakonverentsi endine president Robert S. Folkenberg.

Oma presidentuuri ajal kannustas Folkenberg kogudust edasi minema tehnoloogia kasutamises ning tõi kogudusse CompuServe'i süsteemi, mis tegi adventkogudusest esimese denominatsiooni, mis sellist tehnoloogiat kasutas. Ta soovis, et kogudus oleks tehnoloogia kasutamisel kaasaegne ning kasutaks kõiki olemasolevaid vahendeid, et levitada evangeeliumi.

Folkenberg tundis, et adventistidel on jagamiseks põnev sõnum ning internet on suurepärane viis, kuidas Kristuse kogudus saaks kasvada.

„Pastor Folkenberg oli tulvil loomingulisi ning uuenduslikke ideid, mis puudutasid koguduse tööd ja evangelismi. Peakonverentsi presidendina pidas ta prioriteediks koguduse meediatööd ning tõi interneti ja kommunikatsiooni kasutamise koguduse struktuuridesse,” ütles peakonverentsi praegune president Ted Wilson oma avalduses.

Folkenberg oli kirglik ka misjonitöö suhtes. Tema presidentuuri ajal loodi Globaalmisjoni algatus, mille haldusalasse kuulub tuhandete uute koguduste rajamine üle maailma.

Folkenbergi aeg peakonverentsi juhina lõppes 1999. aastal ning tema mantlipärijaks sai Jan Paulsen, kes ütles oma kolleegi kohta nõnda: „Bob oli ideede, rohke energia ning meeldiva vaimsusega mees. Ta delegeeris oma kolleegidele ülesandeid ning andis neile siis aega ja ruumi, et nad saaksid need ülesanded täita. Mul oli kerge temaga suhelda, nii kolleegide kui juhtimise tasandil.”

Folkenbergi kirg misjonitöö suhtes ei lõppenud pärast tööd presidendina. Ta töötas välja Share Him projekti – algatus, mille eesmärk on koolitada koguduseliikmeid ja kohalikke kogudusi, nii et nad suudaksid pidada evangeelseid seminare oma kogukonnas.

Robert S. Folkenberg sündis 1. jaanuaril 1941. aastal Puerto Ricos, tema vanemad olid misjonärid. 1963. aastal sai ta Andrewsi ülikooli magistrikraadi Uue Testamendi teoloogia valdkonnas.

Folkenberg pühendas enamuse oma teenistusest Inter-Ameerika divisjonile. Ta töötas pastorina Panamas, hiljem Panama liidus osakonnajuhina, seejärel Hondurase misjonipõllu esimehena, Kesk-Ameerika uniooni peasekretärina ja seejärel presidendina. 1980. aastal sai temast Inter-Ameerika divisjoni presidendi abi. Põhja-Ameerikas teenis ta Carolina liidu presidendina ning 1990. aastal valiti ta peakonverentsi presidendiks.

Robert Folkenbergi jäävad leinama abikaasa Anita Emmerson ning nende kaks last Robert Jr ja Kathi ja viis lapselast. Robert Jr Folkenberg teenib kogudust Hiina uniooni presidendina. Kathi Folkenberg töötab meditsiiniõena.

Mälestusteenistus toimub 10. jaanuaril. Soovi korral saab toetada Folkenbergi algatust Share Him.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat