Rumeenia adventkogudus ja Rumeenia riik allkirjastasid haridusalase protokolli

Avaldatud 19.12.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus ja Rumeenia valitsuse allkirjasid protokolli, mis annab kogudusele esimest korda hääle riigi haridussüsteemis.

Protokolli allkirjastasid koguduse poolt Marius Munteanu ja haridusminister Sorin Mihai Cîmpeanu ning uskudevaheliste suhete sekretär Victor Opaschi. Protokoll allkirjastati pidulikul tseremoonial riigi pealinnas Bukarestis.

Allkirjastatud dokumendi kohaselt saab adventkogudus osaleda religioonihariduse diskussioonides ja koguduse esindajad osalevad haridusministeeriumi inspektorite meeskondades, kes inspekteerivad adventkoguduse koolides antava hariduse kvaliteeti.

Kohalikud kogudusejuhid on sellest arengust elevil, kuna kõnealune protokoll on avatud parandusettepanekutele, mis avab ukse võimalusele parandada adventistidest üliõpilaste õpinguid, kuna praeguse tava järgi korraldab haridusministeerium õppekavaväliseid tegevusi just laupeviti.

„Me näeme seda protokolli kui uut astet meie ametlikus koostöös, aga ka vahendit selleks, et seitsmenda päeva adventistide usu praktiseerimine võiks edeneda ja et tudengite usuvabadus oleks tagatud, kuna paljud akadeemilised konkursid toimuvad laupäeviti,” ütles Munteanu.

Allkirjastatud dokument asetab adventkoguduse riigi teiste denominatsioonidega ühele tasemele. Sarnased koostööprotokollid on allkirjastatud kõigi 18 kogudusega, kes on Rumeenia valitsuse poolt tunnustatud.

Adventkogudus alustas koolivõrgustiku rajamist pärast seda, kui Rumeenia 1989. aastal Nõukogude liidust eraldus. Praegu on kogudusel teoloogiainstituut, õdede kool, kolm teoloogilist ja kolm tavalist keskkooli üle 50 lasteaia ja mitu algkooli.

21 miljoni elanikuga Rumeenias on umbes 67 000 adventisti.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat