Itaalia piiblikultuuri instituut tähistas 75. aastapäeva

Avaldatud 16.12.2015, allikas Adventist News Network

75aastane ja väga hea väljanägemisega! Just selline mõte tekib, kui külastad Villa Aurorat Itaalias Firenze linnas, kus asub Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse piiblikultuuri instituut (Institute of Biblical Culture, IACB), mis tähistas novembris olulise teetähise saavutamist.

Instituudile pandi alus 1940. aastal. Aastate jooksul on instituut kasvanud ning laienenud uutesse hoonetesse, aga ka sisuliselt – Itaalia valitsus tunnistab instituudi teoloogiaosakonda.

Vaatamata laienemisele ja tegelikule nimele kutsutakse asutust ikka Villa Auroraks, seda mitme põlvkonna pastorite, piiblilugejate, koguduse ametnike, õpetajate seas, kes tulevad kokku üle Itaalia ja kes on aastate jooksul seal kas õppinud või õpilaskodus elanud. Teatud perioodi vältel asus seal ka põhikool ja keskkool, paljud lapsed veetsid oma kasvuaastad instituudi vanade seinte vahel ja selle imeilusas pargis.

„Me loodame, et meie piiblikultuuri instituut külvab ka tulevikus rahu, mida tänapäeval nii hädasti vajatakse, ja mitte ainult seepärast, et siin õpetatakse teoloogiat. Rahu on Jumala kuningriigi suurimaid väärtsi, kaasates nii olevikku kui tulevikku,” lausus IACB direktor, pastor Filippo Alma, kes viitas hiljutistele terrorirünnakutele.

Filipo Alma osundas noort pakistanlast Malala Yousafzai, kellele omistati Nobeli preemia selle eest, et ta võitles Pakistani tüdrukute õiguse eest saada haridust. „Mulle avaldas muljet see, mida Malala hiljuti kirjutas,” ütles ta. „Ta ütleb, et „relvadega saame jagu terroristidest, hariduse ja koolidega saame jagu terrorismist”, mis tähendab palju enama saavutamist.”

Teiste seas osalesid pidustustel Inter-Euroopa divisjoni president Mario Brito, kes jutlustas hingamispäeva hommikul, ning Itaalia uniooni president Stefano Paris.

„Tänase päeva pidustustega tähistame olulise teetähiseni jõudmist meie koolis,” ütles S. Paris. „Minu südamesoov on, et instituut kasvaks ja tooks ka edaspidi palju noori Jumala Sõna tundmise juurde. Samuti soovin, et instituut muudaks seda ühiskonda, kus me tänapäeval elame.”

Paris väljendas soovi, et adventkoole rajataks igal pool Itaalias, „sest seal, kus on haridus, on kultuur ja koguduse kasv”.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat