2002 aasta ülevaade

Avaldatud 6.1.2003, allikas Adventist News Network

Vaadates tagasi möödunud aastale on Adventist News Networki meeskond valinud välja 2002 aasta märkimisväärseimad lood. Koos nendega soovib ANN oma lugejatele Jumala õnnistusi ning head uut aastat.

Ametlikus raportis kinnitas Adventkirik 2002 aasta aprillikuus oma pühendumist rahule ning lepitusele aina kasvavalt vägivaldses maailmas. Raport mõistab hukka igasuguse terrorismi, kaasa arvatud religioosselt motiveeritud vägivalla. Raport ütleb, et "püsivaid lahendusi ei leita vägivalla teed kasutades."

2002 aasta globaalne misjoniinitsiatiiv Mine Üks Miljon (Go One Million) on ületanud kirikujuhtide ootused. Kõik maailma 13 divisjoni on pühendunud miljoni adventisti väljaõpetamisele misjonitööle. Poole aasta möödudes oli selles mega evangeelses programmis osalemas juba 1,6 miljonit inimest.

Oktoobrikuus vastu võetud järjekordne evangeelne projekt Külva 1 Miljard (Sow 1 Billion) tõstis kiriku misjoni taas uuele tasandile. Plaan näeb ette 1 miljardi kutse laiali toimetamist Piibli uurimiseks. Kavas on jõuda 1 miljardi pereni 2004 aasta lõpuks. Selle kohaselt plaanitakse jõuda umbes 2/3 maailma elanikkonnast evangeeliumi sõnumiga.

2002 aastakoosolek nimetas 2004 aasta "Evangelismi aastaks". Erilise tähelepanu alla võetakse siis suurlinnad, 10/40 aken ning sekulaarne postmodernistlik elanikkond. Evangeelse strateegia kohaselt plaanitakse varustada ja välja õpetada sadu tuhandeid tavaliikmeid ja noori, et nad võiksid ise evangeelseid üritusi läbi viia. Samas tahetakse aina jõudsamalt kasutada ka tehnoloogia vahendeid, sealhulgas raadiot, televisiooni, satelliiti, kirjatrükki ja internetti.

Töö Aafrikas sai reorganiseeritud. Kahe senise divisjoni juurde loodi veel kolmas. Alates 2003 aasta 1. jaanuarist on Aafrikas toimimas Lõuna-Aafrika India Ookeani Divisjon, Ida Kes-Aafrika Divisjon ning Lääne Aafrika Divisjon.

Ülemaailmne rahvaküsitlus on andnu kirikujuhtidele arusaamise, kuidas adventistid eri maailma paigus tunnistavad, Jumalat teenivad ja ühiskonnaga suhtlevad. Kinnitades adventistide pühendumist Piibli õpetustele ja doktriinidele, tõi see esile ka mureallikad, mille hulgas peaks mainima madalat osalust igapäevases palveelus, piibliuurimises, aktiivses tunnistamises ning ühiskonna teenistuses. Uurimus oli osaks kiriku strateegilisest planeerimisest, mis on keskendunud Adventkiriku kolmele põhiväärtusele: ühtsus, kasv ja elukvaliteet.

Usuvabaduse viies maailma kongress, mis kogunes juulikuus Manilas Filipiinidel rõhutas tõsiasja, et usuvabaduse rikkumine ükskõik mis oludes on lubamatu ning tõi esile ka selle valdkonna suurimad rikkujad. Kongressi poolt välja käidud dokumendis mainitakse Sudaani, Põhja-Koreat ning Indiat. Kongressi korraldas Rahvusvaheline Usuvabaduse Assotsiatsioon ning seda toetas ülemaailmne Adventkirik.

Usu ja teaduse teemad tõid 80 adventistist õpetlast ja kirikujuhti konverentsile USA-s, mis toimus 23 kuni 29 augustini. See oli esimene koosolekute seeriast, mille taga on ülemaailmse kiriku keskus. Koosolekud tegelevad küsimustega teaduse ja teoloogia kokkupuutepunktidest, mis mõjutavad adventistlikku arusaamist Piibli aruandest loomise kohta.
Oktoobrikuus hääletasid kirikujuhid kiriku 13 000 töötaja palga maksmise muutmise poolt. Komitee pani paika täpse palgamaksmise skeemi, kuid jättis igale 13 maailma divisjonile õiguse kasutada neid standardeid vastavalt oma territooriumi hetkelisele olukorrale.

Arvatavasti kõige suuremaks evangeelseks ettevõtmiseks 2002 aastal oli esimene noorte poolt läbi viidud satelliidi programm, mille tagajärjel ristiti 60 000 noort. Programm leidis aset novembrikuus Mehhikos. Augustikuus ületas Lõuna-Ameerika liikmeskond 2 miljoni piiri.

Adventist Television Network teatas novembris plaanist minna eetrisse 24/7, ehk siis 24 tundi seitsmel päeval nädalas. Satelliidi teel edastatav programm peaks toimima hakkama 2003 aasta esimeses kvartalis.

Adventkiriku Arengu ja Katastroofiabi organisatsioon on keskendamas oma abi 34 miljonile inimesele Etioopias, Eritreas, Zimbabwes, Zambias, Malawis, Mozambiques ja Svaasimaal, keda ähvardab nälgimisoht. Detsembris kutsuti koguduse liikmeid annetama inimeste jaoks, kes seda hetkel kõige enam vajavad. Samas on ADRA tugevdamas ka tööd HIV/AIDS-i epideemia vastu erinevates maailmas paigus.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat