Maranatha ehitab Angolasse uue koolimaja

Avaldatud 30.11.2015, allikas Adventist Review

Rühm seitsmenda päeva adventistidest vabatahtlikke alustas koostöös Maranatha Vabatahtlikega kooliehitust Angolas – see on esimene mitmest koolist, mida ses Aafrika riigis plaanitakse ehitada.

Riigi teises suurimas linnas Huambos – pärast pealinna Luandat – elab 665 000 inimest, ehitatavas koolis on 12 klassiruumi, auditoorium ning võimekus õpetada aastas 1000 last.

„Kool asub Huambo uues linnajaos, mis on planeeritud kohaliku valitsuse poolt, ja see on piirkonna esimesi koole,” seisis Maranatha avalduses.

Maranatha on adventkoguduse mittetulundusühing, mis koordineerib hädavajalike hoonete ehitamist, ehitajateks on vabatahtlikud, kes otsivad võimalust osaleda lühiajalises misjonitöös. Maranatha on oma tegevuse poolest tuntud nii Aafrikas kui muudes maailma paikades – peamiselt väga kiirete ehitusprojektide tõttu. Ent ehitatakse ka pikemaajaliste projektide raames, näiteks kaks nädalat kestnud Panama kooli ehitus ja Milo adventülikooli renoveerimine Oregoni osariigis USAs.

Huambo endine nimi oli Nova Lisboa (Uus-Lissabon), linn oli tuntud ilusa koloniaalarhitektuuri poolest, mis on sõja tõttu pea tervenisti hävinud.

Uus kool, mille tööd korraldab adventkogudus, kannab ametlikult nime Haridus- ja evangelismikeskus. Maranatha ei öelnud praegu, millal kool avatakse.

Lisaks kõnealusele koolile plaanib Maranatha ehitada Angolasse 200 klassiruumi; iga sellise ehitise valmimine võtab ühe päeva. Alates 2013. aastast on selliseid klassiruume Angolasse ehitatud juba enam kui 200 paika.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat