Korratu Kogudus Trans-Euroopa divisjonis

Avaldatud 17.6.2015, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjonis on juhtunud midagi hämmastavat: me oleme avastanud Korratu Koguduse. Korratu Kogudus on kontseptsioon, mis loodi mõne aasta eest grupi inimeste poolt St Wilfridis Portsmouthi lähedal Inglismaal. Nad tundsid kogudusena, et neil on raske jõuda Jumala looga lasteni.

Neil olid väga head hooned, mida kahjuks ei kasutatud täie võimsusega. Koguduses oli rühm loomingulisi inimesi, kes soovisid jõuda kohaliku kogukonnani, pannes aluse millelegi, mis kaasaks kõiki eagruppe. Nii jõudiski meeskond Korratu Koguduse ideeni.

Korratu Kogudus on aeg kord kuus, mil perekonnad tulevad kokku ja naudivad koosolemist, koos viiakse läbi tegevusi, süüakse ja pühitsetakse koosolemist Tema sõna lugemisega, muusika ning palvega.

Korratu Koguduse põhimõtted:

* pakkuda igas vanuses inimestele võimalust jumalateenistuseks,

* aidata igas vanuses inimestel tunda, et nad kuuluvad kogudusse ja üksteisele,

* aidata inimestel end üksteise seltsis hästi tunda,

* anda inimestele võimalus väljendada loovust, mille Jumal on neile andnud,

* kutsuda inimesi kogema kristlikku kogukonda,

* tutvustada inimestele Jeesust külalislahkuse, sõpruse, lugude ja jumalateenistuse kaudu.

Korratu Koguduse jaoks ei ole eraldi päeva, võib sobida ükskõik missugune aeg. Tavaline Korratu Kogudus algab tervitamisega, mille käigus tervitatakse igaüht, kes uksest sisse astub, talle pakutakse joogitops ja küpsiseid. Sellele järgneb käsitöötund, mis järgib päevateemat. Seejärel on teenistuse aeg, mil igaüks võib ühineda laulmises, palvetamises; koos vaadatakse, kuidas piiblilugu muutub elavaks.

Korratu Kogudus lõpeb osadussöögiajaga, mille käigus saab üksteist tundma õppida.

Praegusel ajal toimib Korratu Kogudus Trans-Euroopa divisjoni järgmistes riikides: Albaania, Horvaatia, Kreeka, Läti, Leedu, Holland, Sloveenia, Rootsi ja Inglismaa. Veel koolitatakse Ungari ja Serbia meeskondi.

Nendest riikidest pärit lood on imelised. Korratu Kogudus on tõhus ja uuenduslik viis, kuidas kaasata kogudusse kohalikku kogukonda ja õppida tundma inimesi, kes elavad kiriku ümbruses.

Nagu Ellen White ütles – paljudele meile tuttav tsitaat –, peame minema välja nii, nagu Kristus seda tegi: suhelda inimestega nagu see, kes soovib neile head, täita nende vajadusi ja võita nende usaldus. Korratu Kogudus saavutab selle.

Kui Korratu Kogudus on midagi, millest sinu kogudus on huvitatud, võta ühendust oma kohaliku uniooniga. Kui olete seda teinud, pakub Trans-Europa divisjon koolitust ja vahendeid.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat