Noorteprogramm Relay: nutikas tunnistamine 21. sajandil

Avaldatud 10.6.2015, allikas TEDNews

Trans-Euroopa divisjoni (TED) noorteevangelismi algatus Relay Institute on töötanud nüüdseks seitse aastat ning julgustab, varustab ja motiveerib seitsmenda päeva adventistidest noori tunnistama oma elus Jeesuse päästvast väest.

TEDi noortetöö juht Paul Tompkins sõnas, et „noortel on sügav soov olla varustatud evangeeliumi levitamiseks ning Relay pakub noortele praktilist õpet, mis on tõhus tänapäeva ühiskonnas. Relay jagab sõna otseses mõttes evangeeliumisõnumit riigist riiki, linnast linna nagu võidujooksja.“

Esimene Relay programm viidi läbi 2008. aastal Ungaris, järgmisel aastal Rootsis, Lätis ja Taanis. Hilisematest programmidest on enamus TEDi territooriumi riike osa saanud, kõige hilisemad on toimunud Poolas, Horvaatias, Serbias, Soomes ja Albaanias. Esimest korda peeti rahvusvaheline treeningprogramm Newboldi kolledžis Inglismaal 2014. aastal.

Relay on muutnud tunnistamise põnevaks ja meeldivaks. Horvaatias jagasid osalejad end loomingulise tunnistamise rühmadesse ning läksid tänavatele, kutsudes inimesi enda juurde ja paludes neil esitada küsimusi Kristuse ning kristlaste kohta. See kursus kulmineerus pannkoogiõhtutega, kui üle 100 inimese tuli kirikusse ja nautis pannkooke ning vaimulikku vestlust Jumalast.

Relay pakub juhendeid adventuskumuste kohta: noored, tunnistamine ja jüngerlus ning juhtimine pluss üks valikaine. Programmis on ka tänavaalgatused, mille korraldavad osalejad ise. Neid projekte arendatakse edasi kodukoguduses. Tänaseks on läbi viidud ja uuele tasemele arendatud üle 65 projekti.

TEDi evangelismi direktor Janos Kovacs-Biro, kes kuulub Relay meeskonda, ütles: „On väga alandlikuks tegev ja austusväärne kogemus esitada Piibli põhimõtteid ja praktilisi tunnistamisvõtteid noortele ja näha, kuidas nad need otsekohe praktikasse panevad. Me oleme nagu tunnistamise inkubaator, me anname neile loomingulisi meetodeid, mida proovida, ja motiveerime teisiti mõtlema, kasvama ning uuenema. See töö noortega on fantastiline!“

Sel aastal on välja töötatud täiesti uus misjoniprogramm, mis on seotud projektiga Misjon Linnadesse, mis on jõudnud Rootsi Göteborgi linna. See programm on avatud kõigile noortele täiskasvanutele ja neile, kes on kirglikud misjonitöö suhtes. Lisainfot saab Relay veebilehelt.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat