Andorras rajati adventkogudus ning pühitseti esimene adventkirik

Avaldatud 3.6.2015, allikas Adventist Review

Väikeses Euroopa riigis Andorras pühitseti pärast enam kui 40 aasta pikkust tööd esimene ametlik Seitsmenda Päeva Adventistide kirik.

Andorras elab 85 000 inimest 468 ruutkilomeetril, riik asub Hispaania ning Prantsusmaa vahel. Adventkogudus on Andorras tegutsenud aastaid, ent sealsed koguduseliikmed ei olnud varem registreerinud enda kogudust – kuni tänaseni.

Paari pühendunud perekonna palved ja töö on viinud selleni, et Hispaania uniooni Andorra kogudus, mis on osa Inter-Euroopa divisjonist, rajas koguduse nimega Associació Cristiana Adventista d’Andorra.

Andorra põhiseadus sätestab usulise mittediskrimineerimise, aga erilise kaitse all on riigi traditsiooniline usk, rooma-katoliku kirik. Seadusest tuleneb see, miks adventkogudus pidi end registreerides kasutama sõna assotsiatsioon.

Associació Cristiana Adventista d’Andorra, lühendiga A.C.A.D.A. registreeriti ametlikult 9. mail. Pärast registreerimise jõustumist said liikmed avada uue hoone, mida kasutatakse nüüd jumalateenistusteks.

Vastavalt adventkoguduse statistika- ja uuringuteosakonnale on Andorras kümme koguduseliiget, nii 2010., 2011. kui 2012. aasta seisuga, kogudusel on ka üks grupp. 2013. aastal anti aruandes teada, et on üks ordineeritud pastor, kümme koguduseliiget ja üks grupp.

Hispaania uniooni president Jesús Calvo pühitses uue kirikuhoone koos pastor Daniel Posse ja tema abikaasa Sandra Patrone'iga. Posse on ka lähedalasuvate Lleida ja Aitona koguduste pastor Hispaanias.

Uues kirikus koguneb igal hingamispäeval pea 25 hingamispäevapidajat.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat