Brasiilias peeti usuvabaduse festivali

Avaldatud 28.5.2015, allikas Adventist News Network

Üle 7000 inimese kogunes Manuses Brasiilias, et väljendada tänu oma valitsusele usuvabaduse kaitsmise eest. Hingamispäeval, 23. mail toimunud usuvabaduse festival oli organiseeritud Rahvusvahelise Usuvabaduse Assotsiatsiooni (International Religious Liberty Association, IRLA) Lõuna-Ameerika osakonna poolt.

IRLA peasekretär John Graz oli festivali üks peakõnelejaid. Ta sõnas, et usuvabadusse suhtutakse sageli enesestmõistetavusega, ning palus kuulajail kujutada ette elu ilma vabaduseta praktiseerida oma usku. „Ilma usuvabaduseta ei oleks lapsevanemail üldse õigust kasvatada oma lapsi oma veendumuste kohaselt,” ütles Graz.

Graz rõhutas, et sellised suurüritused, mida IRLA paljudes riikides korraldab, on eesmärgiga väljendada tänu baasinimõiguse eest väljendada praktikaid oma südametunnistuse kohaselt. Esimene usuvabaduse festival oli aastal 2009 Peruus, sellest ajast on korraldatud 25 festivali, et toetada usuvabadust paljudes riikides, kaasa arvatud Dominikaani vabariigis, Brasiilias, Indoneesias ja Mehhikos.

Festivalil esinesid ka Brasiilia tuntud muusikaansamblid Solanza ning Art Trio, aga ka Marquinhos Maraial. Mitut IRLA erinevate piirkondade juhti tunnustati usuvabaduse edendamise eest medali ja tänukirjaga.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat