Kolm adventisti kaebas korvpalliklubi kohtusse, kuna see ei arvesta nende usuga

Avaldatud 21.4.2015, allikas Adventist News Network

Kolm seitsmenda päeva adventisti on esitanud USA föderaalkohtule kaebuse Washington Nationalsi korvpallimeeskonna vastu.

Kaebuses süüdistavad Tony Green, Lloyd Cobey ja Ralph Jones korvpalliklubi vallandamises, kuna kõnealused isikud keeldusid töötamast hingamispäeval, mis kestab reede päikeseloojangust kuni laupäeva päikeseloojanguni.

Endised kohanäitajad, kes on pensionile jäänud riigitöötajad, väidavad, et korvpalliklubi tuli nende soovidele vastu 2013. aasta hooajal, ent 2014. aasta hooajal muutis klubi oma eeskirja. Uus eeskiri

sätestab, et kõik töötajad peavad töötama vähemalt 80%-l meeskonna kodumängudest. Kaebajad ent ei saa töötada nõutud ulatuses, kuna nad peavad hingamispäeva. Selle tulemusena nad vallandati.

Kaebuses Nationalsi vastu seisab, et „kõik kolm hagejat tegid oma tööd hästi ja nende ülevaataja kiitis neid korduvalt nende töö eest, mille käigus nad teenindasid National Parkis mängude vaatajaid”.

Mehed paluvad luba naasta tööle ja et Nationalsi klubi arvestaks nende usulisi tõekspidamisi ning hüvitaks nende saamata jäänud töötasu.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat