Võru adventkogudus 95

Avaldatud 21.6.2014, allikas Meie Aeg

Laupäeval, 21. juunil tähistas Võru adventkogudus 95. aastapäeva, hommikul oli pidulik jumalateenistus, õhtul kontsertjumalateenistus ning pühapäeva õhtul on vokaalansambli Vocal Motion Six kontsert kultuurimajas Kannel.

Võru adventkogudus, mis mõne aasta eest ostis endale uue kirikumaja, võõrustas tänase pidupäeva puhul külalisi nii kodu- kui välismaalt uues majas, mis on seestpoolt juba valmis, kuid vajab veel välistööde tegemist. Hommikusel jumalateenistusel said kohaletulnud rõõmustada, kuulates ilusat muusikat koori, ansamblite ja solistide esituses, esimest korda astus üles ka Võru laste ja noorte viiuliansambel. Võru koguduseliige Rutti Jallai jagas tunnistust oma lapsepõlve ja pöördumise loost. Rääkides oma kogudusest, kasutas Rutti tähendamssõna tööriistadest, mis vaidlesid üksteise vigade üle, kuni tuli meister ja neid kõiki töös kasutas.

Võru kogudust oli tulnud tervitama ka Võru linnapea Anti Allase, kes tänas kogudust selle tegevuse eest ja andis pastor Andres Ploompuule üle Võru embleemiga lõikelaua ning Võru linna 230. aastapäeva puhul sepistatud võtmehoidja, mida uue maja ja uute võtmetega kindlasti vaja läheb.

Kogudust tuli tervitama ka Päästearmee Võru esindaja, kes kinkis kogusele väikese vaiba ja õnnitluskaardi Õpetussõnadest valitud salmiga.

Aastapäevajutluse pidas Balti uniooni esimees David Nõmmik, kes tervitas aastapäevakogudust küsimusega, kas saalis on kogudusega samas eagrupis inimesi, mille peale saalis tõusis paar kätt. Oma kõne ehitas David üles adventkoguduse algusaegadele, mil adventpioneerid olid pühendunud prohvetikuulutuste uurimisele ja selgitamisele. David rõhutas, et on väga oluline jääda ustavaks koguduse pärandile ja adventkogudusena on sama tähtis hoida silme ees eesmärki, kui Jeesus siia maa peale tagasi tuleb.

Pärast jumalateenistust olid kõik palutud hoovil garaaži ehitatud söögisaali osadussöömaajale. Jumalateenistuse, kontsertjumalateenistuse ja VMSixi kontserdi salvestust saab peagi vaadata siinsamas Videote galeriis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat