Vaatamata keerulistele majandusoludele Euroopa kümnis kasvab

Avaldatud 16.6.2014, allikas Adventist Review

Paljud Inter-Euroopa divisjoni (IED) 20 riigi adventistidest annavad rohkem kümnist. Kuid umbes 40% koguduseliikmetest ei käi regulaarselt kirikus – kevadkoosolekule kogunenud kogudusejuhid lubasid selle olukorraga tegeleda.

Mai lõpus Itaalias toimunud IED kevadkoosolekul anti teada, et 2013. aastal koguti kümnist 100 miljonit eurot, mis on samas suurusjärgus kui 2012. aastal.

Majanduslangus on mõjutanud Hispaania ja Portugali kümniseosa, mis on viimase viie aasta jooksul vähenenud umbes 20%, ütles divisjoni laekur Norbert Zens. See tähendab, et teised divisjoni riigid on aidanud kogusummat tasakaalustada. Näiteks on Prantsusmaa, Belgia ja Luksemburgi adventistide kümniseosa viie aasta jooksul tõusnud pea 30%.

Tähelepanuväärne on Zensi sõnul see, et kümnis on tõusnud üksikliikmete lõikes. „Me oleme Jumalale tänulikud, et Ta õnnistab meie koguduseliikmeid erilisel moel, nii et nad annetavad evangeeliumitöö edasiviimise nimel, nii et me saaksime levitada head sõnumit Kristuse päästest ja Tema peatsest naasmisest,” ütles Zens.

Gabriel Maurer, divisjoni peasekretär, andis üleaate divisjoni liikmeskonnast. Aruandest ilmneb, et koguduse jumalateenistustel käib regulaarselt 60% liikmeskonnast.

„Me peame seda trendi tõsiselt arvesse võtma, kaaluma strateegiaid, mis kaasaksid liikmeid rohkem kogudusse,” ütles Maurer.

Divisjonis oli 2013. aastal 3710 ristimist. Võttes arvesse surmasid ja kogudusest lahkumisi, on koguduse kogukasv 325 inimest ja divisjoni üldine liikmeskond 178 199 inimest.

Divisjoni uus meediajuht Klaus Popa ütles, et divisjon peaks mõtlema, kuidas lüüa kaasa üleeuroopalistes piustustes, millega tähistatakse 2017. aastal 500 aasta möödumist Martin Lutheri reformatsioonist.

„Kuna meie kogudus on sellest protestantlikust taustast välja kasvanud, peaksime mõtlema oma panusele tähistamaks sõnumit, mille keskmes on sõnum õigusest usu läbi,” ütles Popa.

IED peakorter asub Šveitsis Bernis, sellesse kuulub 2525 kirikut ja 580 kogudust.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat