Adventistid toetavad ülemaailmset veredoonorluse päeva

Avaldatud 11.6.2014, allikas Adventist News Network

14. juunil on Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) poolt ellu kutsutud ülemaailmne veredoonorluse päev.

Selle aasta teema on „Turvaline veri emade päästmiseks“, millega keskendutakse lapseootel emade tervisele. Kampaania eesmärk on teavitada, et õigeaegne ja turvaline vereülekanne on oluline kõikides riikides, et ennetada lapseootel emade surmasid. WHO andmetel sureb igal aastal lapseootusest tingitud komplikatsioonide tõttu keskmiselt 800 naist.

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse tervisetöö juht dr Peter Landless, kes on ise veredoonor, sõnas, et sünnituse ajal ema päästmiseks võib doonorivere olemasolu olla kriitilise tähtsusega.

„Vere loovutamine võib päästa kellegi sulle armsa elu, aga see võib päästa ka kellegi elu, kes annab elu,“ ütles Landless.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus, kel on üks suuremaid haigla- ja kliinikuvõrgustikke üle maailma, toetab vajadusel vereülekannete tegemist.

Costa Rica kogudusele omistati eelmisel aastal Rahvusvahelise Verepanga kõige edukama veredoonori aunimi. Ladina-Ameerikas organiseerib kogudus vere andmise võimalusi. Koostööd tehakse nii valitsustega kui Pan-Ameerika Terviseorganisatsiooniga.

Ülemaailmse veredoonorluse päeva kohta saab rohkem infot siit. Tänavune reklaamklipp on siin

Eesti doonorivere hetkeseisu kohta saab infot verekeskuse kodulehelt. Doonoritelkide suveplaanide kohta saab infot siit. Täna ja homme, 11. ja 12. juunil on doonoritelk Rakvere keskväljakul, 16. ja 17. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat