AKELi nõukogu koosolekust

Avaldatud 31.5.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 28. mail kogunes liidu nõukogu. Istungi avas palvusega liidu esimees Ivo Käsk, kes luges apostel Pauluse hüvastijätumõtteid Efesose kogudusele: „Kuid ma ei pea oma elu mingil kombel endale kalliks, vaid püüan lõpule viia oma elutöö ja ülesande, mille ma olen saanud Issanda Jeesuse käest: tunnistada Jumala armu evangeeliumi. --- Seepärast pange tähele iseennast ja kogu karja, kelle ülevaatajaks Püha Vaim on teid pannud, et te karjastena hoiaksite Jumala kogudust, mille ta on saanud iseenese vere läbi.” (Ap 20:24, 28) Selle juurde tsiteeris Ivo ka Ellen G. White'i raamatut „Apostlite teod”, kus on manitsetud, et Jumala riigi töölised ei peaks mitte kohandama koguduse tööd oma maiste töödega, vaid vastupidi – esikohal peaks olema koguduse töö. „Inimese paremad võimed kuuluvad Jumalale,” on raamatus kirjas. Pärast mõtisklust selle üle, kus peaksid olema meie eesmärgid ja mõtted, palvetati paarides päevakorrapunktide ja koguduse töö pärast.

Päevakorra esimeste punktide raames anti ülevaade möödunud koosoleku protokollist ja juhatuse koosoleku protokollist, pärast mida asuti arutama koguduste liidu peasekretäri ametikohta puudutavat. 7. mai istungil otsustati ajutiselt määrata peasekretäri ülesannetesse Jaanus-Janari Kogerman. Arutelude järel ja valimise tulemusena jätkab koguduste liidu peasekretärina Jaanus-Janari Kogerman.

Seekordsel nõupidamisel oli veel inimeste valimist erinevatesse ülesannetesse. Kui seni täitis adventmisjoni koordinaatori ülesandeid Ivo Käsk, siis uueks koordinaatoriks valiti Silva Suurküla, kelle ülesanne on selle töö raames vahendada projektidega seotud infot divisjonist ja unioonist kogudustele ja vastupidi. Pastorite ühenduse sekretäriks valiti Ivo Käsk, enne oli David Nõmmik. Eesti Kirikute Nõukogus (EKN) on igal liikmeskirikul kolm esindajat, pärast David Nõmmiku lahkumist pidi nõukogu valima ka sinna uue esindaja, kelleks osutus Viktor Nõmmik, esindajatena jäävad veel EKNi liikmeiks Ivo Käsk ja Jaanus-Janari Kogerman. EKNi noortenõukogusse valiti kogudust esindama Andres Ploompuu ja Mervi Kalmus. Koguduste liidu nõukogusse valiti kaks uut liiget: Ardo Rosin ja Ruslan Karlov. Põhikirja järgi võib koguduse nõukogus olla maksimaalselt 15 liiget.

Uuest õppeaastast käivitub Tartu Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris (KUS) adventistliku kallakuga kursus, mille kulude katteks otsustas nõukogu eraldada sel kalendriaastal 5000 eurot ja sama summa järgmisel kalendriaastal.

Koosoleku lõpus võeti informatsioonina teatavaks, et juuni alguses toimub Põltsamaal Kuuri talus kogudusevanemate retriit, juulis sõidab Eesti koguduse esindus Ungarisse misjoniüritusele ja 21. juunil tähistab Võru adventkogudus 95. aastapäeva.

Koguduste liidu nõukogu järgmise istungi aega praegu kindlaks ei määratud, ent see toimub suvel vastavalt vajadusele.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat