Üleujutused Bosnias, Horvaatias ja Serbias on hävitanud ka neli adventkirikut

Avaldatud 25.5.2014, allikas Adventist News Network

Neli Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse hoonet ja 20 adventperekonna kodu on Bosnia, Horvaatia ja Serbia möödunudnädalaste üleujutuste tõttu hävinenud. Nende riikide adventistid ja koguduseliikmed väljastpoolt on annetanud raha, et raskes olukorras appi tulla.

Piirkonna suurima üleujutuse tõttu – arvates 120 aasta tagusest mõõtmiste alustamisest – on BBC andmetel hukkunud 40 inimest, tuhanded on jäänud koduta. Bosnia ametivõimude sõnul on üle 25% elanikkonnast ilma joogiveeta.

Üleujutuste tagajärjel hävis adventkirik Paraćinis ja Svilajnacis Serbias ning Doboj's ja Trnjacis Bosnias, ütles Lõuna- ja Ida-Euroopa uniooni kommunikatsioonijuht Igor Bosnić.

Doboj adventkirikus ronisid Josef Taši ja tema naine Marina hoone pööningule ning ootasid seal kaheksa tundi päästepaati. Nad kaotasid kõik oma maise vara.

Šabacis liitusid 20 üliõpilast ja õppejõudu Belgradi teoloogilisest seminarist 6000 vabatahtlikuga, et ehitada Sava jõe äärde kaitsevalle, teatas seminari rektor Dragan Grujičić. Meeskond ehitas ühe ööga 23 kilomeetrit kaitsevalli.

Belgradi kirikute noored ühinesid samuti vabatahtlike tööga, et tassida liivakotte ning jagada toitu.

Serbia ja Horvaatia ADRA osakonnad on alustaud toidukottide kokkupanemist, joogivee ning riiete jagamist inimestele.

„Me peame inimesi nende raskustes aitama. Me ei tohi neid unustada hetkekski, kui vett pole,” ütles adventkoguduse Aadria uniooni president Zlatko Musija.

Djordje Trajkovski, Lõuna- ja Ida-Euroopa uniooni president, tänas Stuttgardi ja Chicago kogudusi abi saatmise eest. Ta tänas ka Austraalia ja teiste riikide kogudusi, kes on abi pakkunud.

Kes soovivad veel oma abi pakkuda, ka kodude ülesehitamisel, võivad ühendust võtta ADTRA-TE direktori Steve Cooperiga aadressil scooper@ted-adventist.org.

See pilt, mille on õhust teinud Bosnia sõjavägi, on tehtud nädala eest, 18. mail. See on vaade Bosnia linnale Brcole Sava jõe ääres. Brco on 200 kilomeetri kaugusel Bosnia pealinnast Sarajevost. Kolme kuu vihm sadas Balkani piirkonnas maha kolme päevaga, põhjustades suurima üleujutuse 120 aasta pikkuses mõõtmisajaloos. (Associated Press Photo/Bosnia Army)

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat