Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti Liidu uueks esimeheks valiti Ivo Käsk

Avaldatud 7.5.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 7. mail kogunes erakorralisele nõupidamisele Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti Liidu nõukogu. Liidu eelmine esimees David Nõmmik alustas nõukogu istungit palvusega, kutsudes mõtlema südametu sulase tähendamissõnale Matteuse 18. peatükis. David luges tähendamissõna ette ja analüüsis, mis põhjusel palju andeks saanud sulane oma ligimese võlga ei kustutanud. Eriliselt tõstis uniooni esimees esile mõtet, et inimesed jälgivad meid: „Kõik, mida me teeme, ja see, kuidas me suhtleme – teised näevad ja teevad vastava järelduse. Kirjas on: „Kui nüüd teised sulased nägid, mis sündis, olid nad väga nördinud...”” (salm 31) David väljendas mõtet, et suhted on äärmiselt olulised. „Meie omavahelised suhted on olulised. Kas me palume andeks, kui eksime? Kas me kummardame, heidame maha, palume andeks? Alandlikkus on väga oluline,” ütles ta.

Pärast palvust ja palvetamist allkirjastas David koguduste liidu esimehe kohalt tagasiastumise avalduse ning siis asuti päevakorra juurde, milles oli esialgu üks punkt: kas valida pärast David Nõmmiku siirdumist Balti uniooni esimehe kohale koguduste liidu uus esimees liidu nõukogus või kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek – koguduse põhikiri sätestab mõlemad variandid. Kuigi üleilmse adventkoguduse praktikas kasutatakse tööperioodi kestel vakantseks jäänud ametikohtade täitmisel nii peakonverentsi, divisjonide, unioonide kui liitude tasandil esimest võimalust, otsustati siiski see punkt hääletusele panna. Hääletuse tulemusena otsustati, et uus esimees valitakse nõukogus. Kuna uue esimehe valimist peab juhatama uniooni esimees, oli ka see nõue Davidi kohalolemisega täidetud.

Pärast arutlusi ja kaalumisi valiti koguduste liidu uueks esimeheks senine peasekretär ja Tartu adventkoguduse pastor Ivo Käsk. David ütles Ivole kaasa juba palvuses esitatud mõtte: „Ma ütlen sulle seda, mida öeldi mulle, kui mind esimeheks valiti: number üks on suhted. Kui sa suudad teha koostööd, siis inimesed aitavad sind ja tulevad kaasa.”

Õnne- ja õnnistussoovide järel jätkus arutelu Ivost vakantseks jäänud peasekretäri ametikoha täitmise teemal. Otsustati, et kuni uue peasekretäri valimiseni täidab peasekretäri kohuseid laekur Jaanus-Janari Kogerman.

Ivo Käsk on kasvanud pastoriperes, tema isa Rein Käsk on praegu emerituuris. Ivo ristiti 1995. aastal ning asus pastoritööle 1998. aastal abipastorina oma isa kõrval Haapsalu koguduses. Oma esimese iseseisva töökogemuse pastorina sai ta Türi ja Paide kogudustes aastatel 1999–2001. Seejärel töötas Ivo põgusalt taas kodukoguduses Haapsalus, kust ta suundus 2002. aastal Newboldi kolledžisse lõpetama bakalaureuseõpinguid teoloogias. 2005. aastal tuli ta tagasi kodumaale, kus ta suunati tööle Kuressaare adventkogudusse, kus ta töötas 2011. aastani, mil ta kutsuti tööle Tartu adventkoguduse pastoriks. Aastatel 2007–2013 töötas Ivo ka koguduste liidu noortejuhina ning 2013–2014 adventkoguduste Balti uniooni noortejuhina. Ivo Käsk ordineeriti pastoriametisse koguduste liidu 2010. aasta peakoosolekul, möödunud aasta liidu peakoosolekul valiti Ivo peasekretäri ametisse. Ivo on abielus Angelika Käsuga ja peres kasvab 9aastane tütar Vanessa.

Intervjuud Ivoga saab näha 10. mai "Laupäeva õhtu" saates kell 19.00 aadressil live.advent.ee, pikem jutuajamine juuni Meie Ajas.

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 28. mail.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat