Adventkoguduse juhid võõrustasid mormoonikiriku juhte, esile tõsteti usuvabaduse eest võitlemist

Avaldatud 30.4.2014, allikas Adventist News Network

Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse kiriku (tuntud kui mormoonid) juhid kohtusid möödunud nädalal Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse juhtidega ning andsid ülevaate oma peatsest sotsiaalmeedia kampaaniast. Kokkusaamise eesmärk oli rõhutada mõlema koguduse pühendumist usuvabadusele.

Mormoonide kirikujuhid ütlesid, et nende meediakampaania “Faith Counts” (Usk loeb) julgustab inimesi otsima religioosset usku. Lühikesed videoklipid näitavad, kuidas on usk inimesi terves ühiskonnas mõjutanud.

„Me peame leidma viise, kuidas hoida 14–35-aastaste seas usku elusana, nii et usk kasvaks koos nendega ja neil oleks oma elule alus,” ütles Kaheteistkümne Apostli koguduse kvoorumi liige L. Tom Perry.

Ülestõusmispühadeks tehtud pilootvideot “Because of Him” (Tänu Temale) on kahe nädala jooksul vaadatud enam kui 5,3 miljonit korda. „Eesmärk on pakkuda meie selle aastatuhande sõpradele sisu, mida nad saaksid kasutada ja seejärel edasi anda,” ütles Perry.

Perry sõnul sai kampaania loodud selleks, et astuda vastu ühiskonnas levivale vaimulikkuse hääbumisele. Kampaania käivitub kuu aja pärast.

Kohtumisel kinnitasid mõlema koguduse juhid valmisolekut jätkata usuvabaduse nimel tegutsemist, vaatamata sellele, et nad näevad usule pühendunud inimeste järjest kasvavat marginaliseerumist. Adventkogudus tegutseb jätkuvalt võtmepositsioonil Rahvusvahelises Usuvabaduse Assotsiatsioonis (International Religious Liberty Association), mormoonikogudus töötab Brigham Young University juurde loodud Rahvusvahelise Seaduse- ja Religiooniõpingute Keskuses (International Center for Law and Religion Studies). Birghami ülikool on mormoonikiriku haridussüsteemi lipulaev.

Adventkoguduse asepresident Lowell Cooper ütles, et adventistid austavad mormoonikirikut selle „avaliku arutelu” pärast uskumuste ja väärtuste üle. „Me oleme leidnud, et on hea, kui me oleme teiega head naabrid ja partnerid,” sõnas ta.

Mormoonikoguduse keskus asub Salt Lake Citys Utah' osariigis, sel on enam kui 15 miljonit liiget, neist pea 6,4 miljonit Ameerika Ühendriikides, umbes 2,6 miljonit Mehhikos ja Brasiilias.

Adventkoguduse juhid võõrustavad aegajalt teiste usuliikumiste saadikuid ning juhte, et ehitada edasi juba olemasolevaid suhteid.  

Pildil vasakult: Ella Simmons, adventkoguduse asepresident, L. Tom Perry, Lowell Cooper ja John Graz, adventkoguduse avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat