Hollandis selgitati välja kümme populaarsemat piiblilugu

Avaldatud 5.3.2014, allikas TEDNews

Enamus hollandlasi teab Piiblist nii mõndagi ja neil on lapsepõlvest mõni lemmiklugu Piiblist. 2013. aastal otsustas üheksa kristlikku kogudust, kaasa arvatud Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus Meppelis ühendada jõud, et viia läbi uurimus linna kaubanduskeskustes, koolides ja tänavatel, saamaks teada, missugused piiblilood on inimeste seas kõige populaarsemad. Küsimustiku täitis 2100 inimest, tulemused pandi nimekirja, mis jagati koguduste vahel. Eesmärk oli iga kuu alguses välja kuulutada selle kuu lugu ja kõik kohalikud kogudused selles linnas ehitasid oma jumalateenistused selle loo ümber.

2013. aasta septembris alustati kümnenda koha looga Rutist. Oktoobris räägiti Simsoni lugu, sellele järgnes halastaja samaarlase lugu ning detsembris keskenduti Taaveti ja Koljati loole. 2014. aasta algas loomislooga ning veebruaris oli luubi all Moosese elu. Märtsi teema on kadunud poeg. Igakuised arutlusõhtud nende lugude üle toimuvad adventkoguduse vahetus läheduses. Selle seeria suurejooneline lõppakord on selle aasta juunis, mil korraldatakse ühispidu ja palju erinevaid üritusi.

Adventkoguduse kaasatus projektis on väga aktiivne. Rohkem infot populaarsemateks hääletatud lugude ning koguduste ettevõtmiste kohta leiad siit või nende Facebooki lehelt.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat