Ülevaade koguduste liidu nõukogu jaanuari istungist

Avaldatud 23.1.2014, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 22. jaanuaril kogunes selle aasta esimesele nõupidamisele adventkoguduse Eesti liidu nõukogu. Koosolemise alguses pidas palvuse esimees David Nõmmik, kes luges Nehemja raamatust 6. peatüki ja kutsus üles järgima Vana Testamendi prohveti eeskuju, kes ei kaldunud ei paremale ega vasakule, vaid jäi kindlaks oma otsusele ja Jumala Sõnale.

Kolmapäevase nõupidamisel otsustati lisada 2014. aasta kalenderplaani 19. aprill kui misjonihingamispäev. Sel aastal on misjoniraamatuks loomisteemaline „Beyond Imaginatsion“ (raamat on praegu tõlkimisel ning lõplik eestikeelne pealkiri ei ole veel paigas). Misjoniraamatut saavad kogudused osta misjonihinnaga ning jagada väljaspool kogudust.

Jaanuarist kuni aprilli lõpuni viibib Rakvere koguduse piiblitööline Mervi Kalmus õppepuhkusel ning teda asendab sel ajal emeriitpastor Heino Lukk. Samuti otsustati pikendada töösuhet praegu Kuressaares koguduse tööd koordineeriva Raimu Kurisega.

Lugejale on ehk tuttav lifeconnect.ee (LC) lehekülg. Iga päev kirjutatakse seal ühe peatüki põhjal Piiblist ning ühiselt loeti sügisel läbi Ellen White’i raamat „Suur võitlus“. LC meeskond soovib tulla Eestisse tegema otsesaadet. Tegu on kolmepäevase (üks nädalavahetus reedest pühapäevani) paketiga, nii et igal õhtul on võimalik otseülekandes vaadata seminari, vestlust või piiblitundi. Nõukogus otsustati, et märtsikuu nädalavahetus (28.-30.03) filmitakse Jõhvi kirikus ja seminar on terviseteemaline. Läbirääkimised seminari läbiviijatega veel käivad.

Juba aastaid on müügis olnud kogudusele kuuluv maja nii Abjas kui Pukas. Esimese vastu on nüüd huvi üles näidatud pakkumisega 5000 eurot, mille nõukogu vastu võttis. Ostu-müügitehingut kummagi maja osas veel sõlmitud ei ole, ent on olnud inimesi, kes tunnevad objektide vastu huvi.

Eelinfona tuleviku kohta võeti teatavaks, et 8.–15 veebruar on ülemaailmse adventkoguduse kalendris pühendatud kristliku kodu ja abielu teemale.

Koguduste liidu nõukogu järgmine koosolek on 19. veebruaril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat