Adventistide restoranid aina populaarsemad

Avaldatud 26.12.2013, allikas Adventist Review

Kiirtoidukettide sekka hakkab tekkima uusi tulijaid: avati uus koguduse restoran, mis pakub tervislikku alternatiivi madala sissetulekuga elurajoonis.
 
Endises Pizza Hutis avatud seitsmenda päeva adventistidele kuuluv The Ark (Laev), mis avati selle aasta alguses, ei ole esimene omataoline. Adventistid on taimetoiturestorane rajanud ka varem, juba 19. sajandi lõpus hakati julgustama tervislikumatele eluviisidele.

Nüüd, pärast aastakümneid kestnud vaikelu hakkab koguduse traditsioon taas tärkama. Linnade misjonitöölised soovivad pakkuda vaestele linnaelanikele toitu, mis on hea nii nende kehale kui meie planeedile.

„Praegu on huvi taimetoitluse ja tervislike eluviiside vastu suurem kui kunagi varem,“ ütles Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse statistika- ja arhiiviosakonna juht David Trim. „Selle idee aeg on praegu käes.“

Sel aastal on adventistid avanud taimetoidurestorane New Yorgis, Phnom Penh’is (Kambodža), Kopenhagenis (Taani) ja Tamperes (Soome) – vastavalt Trimi andmetele. Veel on varasematel aastatel söögikohti avatud San Fransiscos ja Chattanoogas ning Tennis. Praegu on avamised töös Inglismaast Bruneini, aga ka moslemimaades, kus kristliku evangeeliumi levitamine on keelatud, ent söögikoha pidamine lubatud.

„Laeva peamine eesmärk „mõjukeskusena“ on edendada head tervist ja õnnelikkust, mis tuleneb tervislikust enesetundest,“ sõnas juhataja Don Ball. Sel aastal on restoran avatud kolmel päeval nädalas – lõunasöögi ajal. Jaanuarist lisatakse päevi juurde, nii et restoran on avatud kuus päeva nädalas lõunasöögiks, ja kaks õhtut.

Pärast lõunasööki peetakse restoranis töötubasid erinevatel teemadel, nagu teraapiline massaaž, veeteraapia, suitsetamisest loobumine ja taimetoitude valmistamine.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat