Koguduste liidu nõukogu oktoobrikuu istungilt

Avaldatud 4.11.2013, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 30. oktoobril oli seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu nõukogu oktoobrikuu koosolek, mille alustamiseks luges laekur Jaanus-Janari Kogerman Jesaja 63. peatükki.

Koosoleku päevakorda alustati eelmise istungi otsuste ülevaatamisega, seejärel esitas laekur  ülevaate rahavoogudest ja liidu fondidest ning esitles 2014. aasta eelarve mustandit. Rein Kalmus andis ülevaate Suure Lootuse projektiga seonduvast ning pikemalt räägiti liidu järgmise aasta peamisest misjonifookusest ehk „Misjon linnadesse“ Tallinn 2014 projektist. Viimase tarvis moodustati nõukogu, mille juht on Andres Ploompuu ning liikmed Rain Siim, Priit Põldaru ja Risto Räägel (Tallinna I kogudusest), Ilja Mirošnitšenko, Genri Tron ja Stanislav Karlov (Tallinna III kogudusest) ning Jaanus-Janari Kogerman ja Averonika Beekmann (liidu nõukogu esindajatena). Selle nõukogu ülesanne on koordineerida Tallinn 2014 projekti strateegiat ning tegevusi.

Tallinna I ja III kogudus on kirjutanud projekte Trans-Euroopa divisjoni misjoniprojektide alt rahastuse saamiseks. Nõukogu vaatas need üle ning otsustas saata edasi divisjoni.

Adventmisjoni projektide koordineerimine määrati edaspidiseks liidu peasekretäri tööülesannete hulka.

Ühe päevakorrapunktina arutati kirjastuse tegevust. Otsustati edaspidi kasutada liidu kirjastatud väljaannetel kaubamärki IVA. Võeti vastu ka otsus anda välja laste värviraamat „Pildipiibel värvimiseks“ ning võeti teadmiseks kirjastustöö osakonna tegevus misjonivoldikute valiku väljaandmiseks.

Möödunud nädalal tuli trükist uus raamat, Jim Hohnbergeri „Kutse vaikusse“, selle müügihinnaks kogudustes otsustati määrata 5 eurot.

Adventkogudust on Eesti Kirikute Nõukogus esindanud siiani kolm liiget, kuid pärast suvist peakoosolekut on kaheks esindajaks jäänud David Nõmmik ja Ivo Käsk. Neile lisaks otsustati nimetada adventkoguduse kolmandaks esindajaks EKNis Jaanus-Janari Kogerman. Varem oli kolmas esindaja Lauri Beekmann.

Nõukogu arutas vajadust venekeelse kommunikatsioonitöö järele, et ka meie koguduste venekeelsed inimesed oleksid haaratud liidu ühisesse inforuumi. Kommunikatsioonitöö osakonnale jäi ülesandeks leida kaastöötajaid.

Paljud Eesti koguduseliikmed teavad Stig Sjölanderit Rootsist, kes on aastate jooksul abistanud paljusid Eesti kogudusi. Nõukogu otsustas tunnustada Stigi spetsiaalse tänuplaadiga, mis antakse üle 5. novembril, kui Stig Tallinnas viibib.

Kui päevakorrapunktid olid arutatud, jagasid ametnikud ja osakonnajuhid infot ja tagasisidet möödunud kuu jooksul toimunud üritustest, kohtumistest ja nõupidamistest: mh käis Jaanus-Janari Kogerman Riias kuulamas dr Raul Esperante kreatsionismiteemalisi loenguid, Marge Randlepp osales Riias Balti uniooni peretöö juhtide seminaril, Andres Ploompuu võttis osa Londoni suurte linnade projektist, mis on inspiratsiooniks ka Tallinn 2014 ettevõtmistele.

Koguduste liidu nõukogu järgmine istung on 27. novembril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat