Peretöö seminar Riias

Avaldatud 29.10.2013, autor Marge Randlepp

Oktoobri viimasel nädalavahetusel toimus Riias Balti uniooni pereteenistuse 8-tunnine seminar. (Pildil on hetk 2013. aasta Eesti perelaagrist.) Umbes kolmekümne osavõtjaga seminari juhatas sisse uniooni peretöö koordinaator Valda Reke, kes tutvustas seminari motot „Travelling light“. Sel sõnapaaril on kaks tähendust: reisimine väikese pagasiga ja reisivalgus.  

Ettekanded kandsidki endas mõtteid, kuidas peretöö võiks saada Baltikumi kogudustes millekski, mis meid ei koormaks, vaid oleks valguseks ja teenäitajaks kergendamaks perede jõudmist taevariiki.

Viesturs Rekis peatus peretöö missioonil: jõuda peredeni kogudustes kui ka väga erinevate peresuheteni väljapool kirikut. Iga riigi peretöö juhid andsid ülevaate peretööst oma piirkonnas, räägiti lugusid õnnestumistest, kitsasohtadest ja visioonidest.

Ivo Roderts tegi ülevaate reklaami olulisusest peretöö valdkonnas ja rõõmust, mis määrab arvatust rohkem seda, kui altid on inimesed külastama koguduse pereüritusi.

Seminari lõpuspurdi tegi MTÜ Väärtuste sild meeskonna (neli abielupaari) ettekanded, kes aitavad paaridele mõeldud töögruppide ja koolitustega kaasa perede kokkukasvamisele Läti erinevates piirkondades.

Kõige viimane ettekanne oli Maris ja Sanita Pavarilt Riia I kogudusest. Nad osutasid meeskonna olemasolu ja planeerimise olulisusele hea peretöö läbiviimisel nii koguduses kui ka liidus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat