Aasta esimeselt liidu töötajate koosolekult

Avaldatud 17.1.2012, allikas Meie Aeg

Aasta esimesel liidu tööliste osadus- ja õppepäeval 17. jaanuaril räägiti inimestevahelisest suhtlemisest, tutvustati uut liidu liikmete andmebaasi ning kaardistati hea jutlustamise märksõnu.

Hommikupalvuse pidas Rakvere ja Jõgeva adventkoguduse pastor Ergo Naab, kes juhtis tähelepanu Luuka evangeeliumi tekstile, kus öeldakse, et “Inimese Poeg antakse inimeste kätte”. Ergo selgitas läbi erinevate kirjakohtade, et Jumal oli andja, kes armastusest maailma vastu “andis” oma Poja. “Kuid kelle kätte?” küsis Ergo. “Patuste, ja mitte pühade kätte! Võtkem ta vastu tänuga!”

Liidu noortejuht ja Tartu adventkoguduse pastor Ivo Käsk pidas loengu ja juhtis arutelu suhtlemise teemal. “Suhtlemine algab suhtumisest,” ütles Ivo. Ta suunas liidu töölisi mõtlema ja omavahel arutama, kui kergesti tuleb suhtlemine erinevate inimestega, kui nendeks on näiteks kolleeg, ülemus või kritiseerija.

Ivo arutles selle üle, kuidas käituda konfliktiolukorras ning mil moel käia ümber inimesega, kelle arvates on sinu käitumine vale või puudulik. “Koguduses peaks olema selline keskkond, kus inimesed saaksid vabalt väljendada oma mõtteid,” ütles ta rõhutades, et kedagi ei tohiks arvata suhtlemisest välja, kui ta on teist kritiseerinud. “Tõrjumise asemel peaksime püüdma mõista nende mõttekäiku ja motiive.”

Liidu peasekretär Jaanus-Janari Kogerman tutvustas koos IT-spetsialisti Indrek Ploompuuga uut koguduste ja liikmete andmebaasi, mis saab edaspidi pastorite ja koguduse kirjutajate tööd mitmes mõttes lihtsamaks tegema. Kirjaliku Piiblikursuse juhataja Marge Randlepp tutvustas koos Indrekuga peagi avatavat uut kirjaliku piiblikursuse kodulehte, mis muudab ka selle töövahendi märgatavalt kergemini kasutatavaks.

Liidu esimees David Nõmmik rääkis lühidalt nädalavahetusel Riias toimunud kohtumisest adventkiriku eelmise presidendi Jan Paulseniga, tutvustas liidu pastoritele paari uut raamatut ning juhtis vestlust hea jutluse märksõnade teemal. Pastorid jagasid ka tagasisidet möödunud kümne päeva jooksul (4.-14. jaanuar) toimunud palveaja osas. Paljudes kogudustes käidi ka igal päeval koos ja saadi innustust edasiseks tööks koguduse ja Jumala teenimiseks. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat